Followers

1 Dec 2012

3 Hari Sepeninggalan Inche Kitchi



Untuk 3 Hari..


HAih.. kalau 3 hari je leh la memain , gelak kutawa kan kan..


Ini 3 bulan!!


HAHAA.. saje je wat propa.

PAda hari ini, secara officialnya Makbed telah diPJJkan atas sebab tugas.
Inche Kitchi telah pun selamat berkhidmat dengan menjadi seketul pisang emas yang berlokasi di Labuan. 

Beliau lah pisang emas dibawa belayar....


MAkbed ni tak berapa tau sangat pun kerja-kerja belayar ni.
Even masa beliau dalam perkhidmatan navy pun, aku masih terhoyang-hayang mencari arah. 
Kerana suamiku ini tidak begitu bercerita sangat tentang kerjaya navy secara mendalam.
Hanya bila aku tanya soalan je, baru dia jawab.
MAka, untuk mendapatkan maklumat lebih, aku kena bertanyakan kengkawan... dan bila ada soalan, boleh la tanya dia. 


YAng aku tahu, Inche Kitchi suka berada di laut.
Jadi, buatlah apasaja yang disukainya, selama diri masih bertenaga dan kuat.
Takde isteri yang suka ditinggal-tinggalkan... tapi aku suka jer.
HAHAHA..
It works for us... being apart. 
Seperti kalau dekat, cam takde pape.
Dok jauh-jauh baru terasa kosong..dan mula terasa nilainya. 

So, kalau mengkeme asek gado je, ce try dok jejauh sebulan dua.
HAHAHAHA...
BEst!



Inche Kitchi sudah pun tiba di Labuan pagi tadi dan terus melapor di kapal tempat beliau akan berumahtangga segala. 
Situlah rumahnya kini. 
Dah habih nanti, buleh la balik. 
Lambat lagi kot.


Sebelum Maghrib tadi, dia meset...
Just to inform keadaannya and just to tell how he miss all of us at home. 

Dan dia jugak suka gambo ni...




Cukup payah nak dapat gambo Wawan tersenyum.
Ini gambo yg diamik Alang semalam. 
Melepak membuang masa , bawak Oni dan Wawan jenjalan di Star PArade, Alor Setar. 
Bila Inche Kitchi takde la ni, papepun suma Alang jela.
NAsib baik ALang ada.
So, keadaan berjauhan sekarang takde la seteruk masa aku memula kawin dulu. 
KAlau 4 tahun yang lepas, kami berPJJ even KL ke Lumut je , tapi aku memang sorang, dengan Oni di dalam perot.
PApe kecemasan, hanya rakan-rakan sendiri tampil membantu. 


I am well-equip then before , being far like this. 
With 2 kids on my hands, the assistance of Alang, and my in-laws nearby, and I am in Alor Setar pulak tu kannn... I think we have nothing to worry. 
And Inche Kitchi pun leh gi keja senang hati. 
Leaving us here shall not bothers him at all. 
Cuma rindu jela takleh dengar aku, Oni ngan Wawan berkelahi. 
Tihtihtih~







Haha..
Ini bukan masalah pencahayaan ye. 
Wawan memang lebih putih dari Ibu dan Apak.
Putih bersih , gebu bak kapas. 
Sangat kamceng ngan Apak, berbanding Oni yang lebih bonding ngan aku. 
KEsian dak ni.
TAktau pape...
Pepagi bangun dia akan duduk di sofa tempat Apaknya duduk main game. 
Duduk saja di situ. 
PAs dia bosan, dia gi main kat depan.
Pastu, kang nak minum susu, dia amik botol susu duduk balik kat sofa dekat 'takhta kerajaan' APak nye itu.
Alahai la anak...



Citer cam sedih je kan.
Bila suami jauh ni, pepandaila isi masa sendiri.
PApepun, aku bersyukur sebab suami sudah memulakan rutinnya. 
Doa aku tak putus-putus mohonkan kesejahteraan beliau walau kat mana pun dia berada.


Good luck habi ku.
Saya tau awak akan baca blog once awak buleh online.
So, nak sms bebanyak kot tak larat taip.
Awak pun maybe tak larat nak baca.
JAdi, Bee tulih cini aje laa ye.
Siok sikit..~


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram