Followers

16 Nov 2012

DAPAT MAKAN DURIAN CREPE , AKHIRNYA!!!!



Akhirnya Makbed berjaya jugak menikmati durian crepe setelah sekian lama tertanya-tanya apakah rasa durian crepe iteww...


Alhamdulillah.


Al-kisah detik perkenalan aku dengan durian crepe ni sebenarnya sejak aku pindah ke Alor Setar. 
Ate tetiba plak durian creepe ni feymes kat MAnjung. 
HAmboih...dan dan tu la nak femesss.... 
Time aku dok situ lelama tak de moncol pun durian crepe segala!
HAngen hokey~


NAsib tak menyebelahi aku sebab durian crepe tak leh dipos.
Rata-rata baker yang aku kenal sumanya berlokasi di Manjung. yela..sebab aku dok MAnjung dulu kan?
MAna le nak tau mana-mana baker yg wujud kat Alor Setar ni?


Tetiba...

Terjumpa jugak baker Alor Setar.
Weehuuu~
Thanks to fesbuk.
Tanpa melengahkan masa saya terus Like Page dan terus message beliau nih. 
Dan terus order !


Pada hari ini, aku menunggu dengan penuh keghairahan...~



Dan



Akhirnya sampai juga hasil orderan beta.

YAHAHAHAHAHAHAHHH!!!!!



Durian Crepe


Hah!
Durian crepe dalam tangan.
Aku gi amik sniri hokeeyy.
Dapat jumpa si pembuatnya sekali. 
Bila bawak masuk keta je, terus berbau durian.
TErus bukak bekas, dan terus amik boh mulut. 
Baca Bismillah dulu.....
TApi masa tu sejuk gedik lagi menda alah tu. 
HAHAHAHA..
Tu la.. gelojoh sangat kan?



Akak Mona, hasil air tangan anda sungguh buat saya gembira!



Japanese Crispy Cream Puff


YAng ini pon order jugak.
Oh my...
Sedap gila.
Crispy kulit luar dan inti custard di dalamnya sedang elok.
Tak manis sangat dan tak pulak tawar.
Elok-elok selesai je kunyah, terus sumbat sebijik lagi. 
TAk sempat sampai umah, dah habih 6 bijik!


TAngan yg menggapai tu sumanya milik Wawan. 



Assorted Flavour Of Crepe

Yang kaler wana-wani ni adalah crepe juge. 
Kak Mona sedang mempromosi flavour lain selain durian. 
I just took the liberty to buy and taste all the flavours while the promo is still on. 
Saya suka anggur!



PAda sesapa yg dok sekitar Alor Setar dan nak order Durian Crepe buleh la contact Kak Mona.
Sila Like page beliau

MONARICH DELIBAKE


Beliau juga ada membuat penghantaran ke Sungai Petani..
So, kalau nak, leh roger dia awal-awal. 

Opss.. ada banyak lagi produk lain yang beliau buat.
NYum!!

PAsni cam nak try blueberry cistat lak lah.





Oni suka durian crepe. Creme Puff dia takmo try. Ntah ngape..
Wawan plak bedal Cream Puff sampai 2 bijik , sorang-sorang!


Ngeee....


Itulah kisah diet yang terbengkalai pada hari ini...





Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram