Followers

2 Nov 2012

bebel bebel



It's 4 in the morning and I couldn't make my self sleep!

Ok. Itu ayat omputeh.

Ini ayat melayu nye..


Sekarang adalah jam 4 pagi dan saya tidak dapat mentidokan diri sendiri.


HukHUkHukk..~


Ini dinamakan SINDROM TAK SABO NAK GI MEETING. 
KErap kali berlaku menjelang meeting yang bakal diadakan on this Saturday.

Aku pun tatau pelik ke tak sindrom aku sebab mostly orang yang biasa-biasa kukenal, bila sebut MEETING je muka terus berkerut cam stress yang amat. Seumpama meeting tu satu menda besau nak kena attend.
Yet, aku adalah manusia paling hepi nak gi meeting. 


Even skan agensi aku di Manjung, dan aku di Kedah, korang leh bayang betapa jauh mak ai nya lokasi meeting aku setiap bulan. (Ada yang lebih jauh..)
Tapi, aku anggap cam hari meeting tu cam hari travel-travel sedonia di mana aku buleh stop by kat Juru Autocity dan tapau Subway atau makan Nandos. 
Dulu, masa menetap di Lumut, gi meeting adalah best jugak tapi tak se'excited' sekarang. 
Ntah kenapa...

Probably my eagerness on attending meeting triggers some 'ketidakpahaman' to certain people, but this is seriously happens on me.


Sebulan sekali, biasanya di Sabtu terawal setiap bulan, agensi tempat Makbed bernaung akan adakan monthly meeting. 
MAka,  setiap waktu itu MAkbed akan senantiasa pastikan jadual kosong so that buleh la aku gi. 


Ape yg best sgt meeting tu?


Hmm...



Aku pun tak sure.
 TAkleh nak explain dengan kata-kata sebab aku gi tu pun atas kehendak diri sendiri dan tak perlu ada sebab rasanya untuk perkara yang kita suka sangat nak buat.




Contoh..

Bila hobi ko kumpul setem, kalau orang tanya apa sebab ko suka kumpul setem, ko hanya leh kata "ntah... sebab setem ni comel."
Walaupun sbenarnya ada alasan si sebalik tu, ko tak pandang pun ianya penting or it doesnt matter at all sebab awak memang suka kumpul setem secara suka-suka dan sukarela. Takde sapa paksa suruh kumpul setem. 


Bila ko suka seseorang tu, ko sanggup wat apa saja untuk jaga hati dia. 
Bila orang tanya apasal ko suka buat segala macam menda hanya untuk dia , semestinya kita pun taktau kenapa yang kita RELA buat menda tu, tapi yang kita tahu adalah kita memang NAK BUAT.
Sebab? Takde sebab tertentu. 
It is just LOVE.



So, maybe aku jadi camni sebab AKU SUKA dan SAYANG kerja aku kot.
Membuatkan kekadang aku buat sesuatu tu nampak cam 'over' dan orang kata aku GIGIH, PULUN dan seumpamanya.
But the truth is, aku buat sebab aku SUKA nak buat, dan aku BOLEH buat and aku MEMILIH untuk buat.
Bila dah jadi camtu, susah caner pun, semustahil mana pun sesuatu perkara tu, nampak cam senang dan kacang goreng jerrr.


Sekian.
Terbebel di pagi hari.

HAHAHAHAH..


Esok adalah hari bizi. 
Begitu juga Sabtu. 



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram