Followers

26 Oct 2012

Tak sabar nak besok



Salam Eidul Adha semua...


TAk ramai pun yg sudi nak blog walking time-time gini. Ntah-ntah suma dah lena diulit intan dan maybe ado yg masih sibuk membakar lemang. 
Ada juga yang maybe sedang menanti orang tersayang pulang.



Besok , di pagi raya MAkbed sekeluarga akan ke rumah mak ayah Inche Kitchi di Pokok Sena. TAk sabo nak menghadap hidangan masakan mertua.
NAk hadap je tau ko nehh, tolong masak tak pulak yeer... Dasar pemalas!
Selepas beraya dengan adik-beradik, MAkbed akan bergerak ke Melaka bertemu mereka-mereka ini pulaaa...








YEAAHH!!!

Besok adalah hari di mana ACTS United (Anak Cucu Tok Siah United) akan berkumpul sekali lagi. 
Gathering di luar kawasan kedua selepas yang pertama diadakan di Port Dickson tahun lepas.
Tak sabo dah den nak jumpa kazen-mazen sume.
Tapi, kabornya Cik Ain dan pasukannya tak join gathering kali ni. *Sedey!!
Tempang la team aweks cun weh. 
Rongak gambo family gathering tanpa kehadiran kome sume.


Angah pun tak join.
Dia kena gi korban kat skolah dia. 


Tema gathering kali ni adalah OREN.


Dan aku baru sedar yg baju oren adalah YILEK!

Beli ajolah nanti kalu jumpa. HEHEH..


Gathering satu hari satu malam jer.
Sabtu dah balik dah. 



Dan sekarang, aku sedang menunggu makan hadam.
TAdi baru pas hentam megi.
Pesal ntah tetiba lapo nak makan megi.
Dah lama dah tak de tabiat makan megi ni. So, assume sebagai keteringinan yang tidak melampau jelah. TAkperlu rasa bersalah...


Anak-anak sudah tidoq.






Beskan mereka tido?
Entah di mana pulak ibu dan ayah akan tido selepas ini. HAiyoooo...~



Rindu kazen-kazen.

Meh lihat gambar sikit...



ni aksi sopan-santun




Gambar penuh aksi












Ini pun belum cukup ahli. MAsih ada yg tak hadir. 



TAk sabar nak gi bercuti~



Selamat HAri Raya AidilAdha.
Salam sayang dari Makbed.
HAti-hati memandu.
Dan hati-hati time makan tu. JAngan besit semua ye. Ingat kat orang belakang sama.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram