Followers

2 Oct 2012

[Produk Review] Kerana Terlalu Berpatutan...



Akibat sering bertangguh-tangguh dalam usaha menghapdet ATM kad ,maka selepas kejadian cocok-duit-takmau-keluaq itu berlaku, maka hari ni tergehe-gehe (hegeh-hegeh) la aku gi bank. 

Bukan 1 bank...

Tetapi 3 bank!!!


Ngahahahahhaa..

Biaselah..bisnez juta-juta kan. Kena ada banyak bank. 
KAlau ada doplohlapan bijik bank, semuanya aku nak bukak akaun dan register. 

MENGARUT JE ..



HAri ni nak kuar gi pos lagi.
TApi, keje kepos-ngepos ni adalah kerja Inche Kitchi.
Dia yang deal nak jadi tukang pos barang ri tu.
HAHAHA..
SUka I.

AKu plak nak kena kuar awal sebab nak gi bank nak gi buat ATM kad baru. 
Bukan kad Angkatan Tentera MAlaysia ye.
KAd ATM yang guna wat jolok duit kat mesin.

NAsib la baik cimbeng ngan mebeng sebelah-sebelah. 
Depan umah je.
So, Inche Kitchi tinggalkan aku kat bank dan dia terus gi jabat pos. 

Udah siap!
Dah siap hapgred gi Debit KAd hokey.
PAsni leh la shopping tanpa had ...
Dan mungkin dah buleh tak payah guna gedik kad Inche Kitchi. 
TApi saya tetap taknak kasi balik gedik kad tu. MAnalah tau kot saya nampak barang yang melebihi bajet kan kan kan...~ 
TAMAK betui pompuan ni. 
BAiknya staff bank tu adalah kerana mereka sangat teruja nak tolong watkan online banking sesiap. 


Takpe!
Disebabkan aku dah tau caner nak wat online banking, aku soh diorang dok tepi je kot senang aku nak tanya soklan.
HAh, berlagok kan?


KEndian dah habih kat cimbeng ngan mebeng, aku nungguh Inche Kicthi jemput lak. 
AKu tunggu kat dalam bank je..KAt tempat orang cucuk duit tu.

Tetiba CIk GAd tegur..

"Tu musti bawak keluaq duit juta-juta tu. Sampai tak berani keluaq bank. HAng tunggu sapa?" 

Aku gelak beso. TErus ilang keayuan aku.

"Dak aihhh pakcik. Saya tunggu laki saya mai amik. HAngat kat luaq tu. Cayaq mekap saya.." balas ku diikuti sengihan. 

NAmpak sangat aku menyemak je kat situ kan.
Dah le orang ramai. 


UDah Inche Kitchi sampai, aku arahkan dia bawak aku gi opis lak. 
Seb bek la Prudential tu sebelah aje ngan pablikbeng. 
HAih... baguih dok sini. Semua dekat-dekat je. MEnjadikan kerja aku laju seperti halilindan halilintar. 


Skang pablicbank tu tengah renovation.
MAnyak woo habuk. 
Stress!
KEna tunggu 45 minit gak la nak tunggu suma siap.
AKu watkan skali online banking.


HAa..skang suma kad adalah debik kad dan semuanya ado online banking.
So, tak payah berpeluh ketiak gi bank dah!
Baju pun tak luntur warna sebab asyik kena keluar tengah panas terik *poyo!
YAhuu!


MAybe ada yg cakap leceh sebab ada banyak akaun nak kena jaga.
The truth is, ada banyak akaun adalah untuk memudahkan transaksi di masa sesak.
Dan memudahkan client aku nak transfer duit untuk payment. 

Bimbang simpanan di bank akan habih dek kerana sikap kita yang pantang tengok duit dalam bank, pastinya akan terhabih dibelanjakan?


Depends.


Ia bukan salah online banking atau debit kad.
Atau kredit kad.
Kewujudan teknologi adalah untuk memudahkan.
Bila sampai di tangan kita maka terjadilah kerosakan. 
So... sebelum nak menggunakan kemudahan, check balik attitude dan sikap.


Tu just my 2 cents je. 
IAnya mungkin tidak berfaedah kepada anda, tetapi sangat berguna bagi sesetengah daripada kita. 


KAlau risau duit dalam bank susut, simpanlah kat tempat yg payah sikit nak bawak keluar.
COntoh:


SSPN.
TAbung Haji. (pun senang keluarkan..)
Insurans - saving
Dalam tin. PEhtu tanam 7 kaki dalam. 


Aku suka online banking sebab senang nak tengok duit dah masuk ke belom. 
Cepat jek.
Tayah nak 'teriak-teriak' kat orang sms bagai tanya dah bank in ke belom...
Tayah gak pi ATM mesin untuk cek dan kendiannya mengeluh sebab duit tak masuk lagi.
KAn ke bazir minyak keta je keluar gi bank. 


Lain le cam haku. 
Bank depan umah je.
Tu pun malas..Kuar naik keta gak. 


Ok da..
Habih bab tu. 



Sharing sikit gambo ...






Shomel tak? 

Bukan MAkbed...



Skirt tu....



MAkbed beli kat sini






Blouse ni pon beli kat beliau. 
Sebenarnya saya suka tengok kaki awek ni...
Bila nak ada kaki camni?






Siyes rasa cam tupai terbang bila pakai baju ni. 
Wahahahahhaa...





MAkbed dengan berbesar hati nak promote kat korang..

Aku beli baju kat sini.

Reason 1: Baju dia cun. 

Reason 2: Minah ni memang cool je. Senang berurusan.

Reason 3: Dia client aku yang banyak support kerjaya aku dan aku suka gak nak support dia. 




Reason terakhir:

BAJU DIA MEMANG BERKUALITI DAN HARGANYA MASIH BERPATUTAN. 

YAng tak patutnya sebab ianya terlampau berpatutan, aku lak jadi semakin tak waras bila bukak page dia.


Memang tak patut.


MALAS NAK BUKAK PAGE KO DAH!
JAngan suruh~

Waaaaaa!!!!




KOrang pegi la tengok sendiri.
JAngan lupa LIKE.

Nuqman's Collection





Bagaimanapun...



Aku telah pun membeli yang ini dan sedang menunggu sampai di rumah je. 








TAk patut betui.....




Beliau merupakan agen Premium Beautiful yang sah. 





Sekian entri.



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram