Followers

18 Oct 2012

[PENTING] JANGAN PERCAYA USTAZ NI.




TEragak-agak gak la nak wat post ni.

Memola tengok tajuk, nak klik tu aku doa lah banyak-banyak harapa Ustaz ni bukan seperti yg dikatakan. Nak tak amik tau, tak boleh jugak sebab hati ni rasa macam serius jer.
MAka....


Pabila saya klik link terbakor.com kat pesbuk, saya disuruh LIKE application ke mende ntah.

MALAS!!!



SO, aku search sniri lak kat google menggunakan nama Ustaz Razis.

AIh... PEMES RUPANYA USTAZ NI!!!!


Bukan pemes dengan kebaikan, tapi dengan menda yg tak elok.

Astaghfirullah.



Mungkin ada yg kata ini just pitnah je nak memburukkan ustaz. Tapi korang leh la baca dulu. Kaji-kaji dan kaji. 
Sebab, kalau 3 orang je cakap ustaz ni nipu, maybe la kita leh konsider pitnah.
Tapi kalau dah beratus komen , dan takde satu pun komen yg elok, haaaa.... caner tu ha?


USTAZ RAZIS ISMAIL


So, aku wat sikit himpunan research dan sertakan link untuk korang rujuk. 
PENTING!
Sebab modus operandi dia adalah menipu dan dalam masa yg sama dia ni kawin sudah banyak kali. 
Bila masuk bab mengabaikan perempuan, khasnya isteri yang dia kahwini (tatau la sebab apa) sebab lepas dia kawin dia blah cenggitu je... MAka, adalah menjadi tanggungjawab aku untuk turut sama sebarkan. 
Biasalahh... aku agak ANTI sikit lelaki yang cenggini. 
HUkKHUkkHUk!



Siyes ramai orang bengang ngan 'ustaz' nan satu ni. 
Salah satu komen di pesbuk berkenaannya ada berbunyi gini:


 Mohamad Fazli Yusof : Semasa saya menyiasat beliau di Masjid pandan indah,KL, org masjid (jaw tinggi kat masjid) bgtau beliau dulu pernah jd Imam kat sini thn 2004. Menurutnya, beliau dah direject oleh banyak masjid sekitar kl-selangor krna menggunakn sijil palsu, juga diberitahu beliau ada menyeleweng wang Tahfiz beratus ribu nilainya, beliau juga dikatakan bernikah dgn gadis kolej dan meninggalkan gadis tersebut.
-->>Mohamad Fazli Yusof : Bulan lepas adik saya siasat beliau kat Kg Baru,KL... beliau pernah tinggal disana dulu, pegi tanya org kg, baru je sebut nama beliau org kg terus maki hamun beliau, katanya beliau dah kahwin 11x... org kg siap nyumpah ke dia mati nanti dlm longkang je xde org layan, bayangkan bro umur baru 30 dah kahwin 11x... Ape citer bro...
(Komen bwh pic ni : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4613807984429&set=a.4238798769433.2176034.1269434289&type=1&theater&notif_t=like)




Dan yg ini lagi satu..


Arza Azriq : Dia ni mmg giler!!..1 of my neighbour ustazah kawin ngn dia...masa mak perempuan x setuju beria2 pujuk mintak nk kawin..then bila dh kawin dia tinggalkan mcm tu...skrg ni bini dia tu dlm pantang beranak kembar...x penah balik since mengandung sampai skrg...mintak cerai x penah dtg mahkamah..ni mmg bapak segala penipu!!..Eeee...bodoh!!!..
(Komen bawah post ni : https://www.facebook.com/AmenoWorldOfficial/posts/486235528077989)



Okeh.. aku bagi 2 link je. Sbenonye banyaaaaaaaaaaakkk sangat link orang-orang komen pasla ustaz ni. Komen yg penuh kebencian lak tu. KOrang baca sendiri.
Dan aku akan sertakan link-link lain untuk korang baca sendiri..



https://www.facebook.com/AmenoWorldOfficial/posts/486235528077989


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4613807984429&set=a.4238798769433.2176034.1269434289&type=1&ref=nf


http://sozcyili.blogspot.com/2012/10/hati-hati-dengan-ustaz-ini.html


http://nordinjaafar.blogspot.com/2009/10/show-aidulfitri-09-open-house-sana-sini.html?spref=fb
(yang ni besh. sila klik !)


http://www.soutulmujahid.com/2012/10/ustaz-razis-penipu_17.html




Tujuan penyebaran menda ni adalah supaya rakan-rakan MAkbed lain beringat. 
PAlingpenting, jangan terpedaya ngan kehenseman dia.
Memang diperakui hensem oleh ramai orang la ustaz ni.. Kagum!
KAng kot la dia ni mai ngorat mengkeme, mengkeme sekelian lembik lutut. 
HAaa.. dah.
Umur baru 30 tahun (cam baya-baya aku je) kawin dah 11 kali. Ntah2 lebih pe... HAa... pe cer??


Dan, sebaiknya untuk mengantoikan mamat n, silalah beramai-ramai wat repot. 
Ada aku terbaca yang dia ni tak tertangkap sebab kes tak solid. Dah kena tangkap beberapa kali sebab tipu duit (yang best tu tipu duit masjid, duit derma , duit umrah....gilo ke hape mamat ni!!!) tapi diikat jain oleh keluarganya.
Dan the abandoned wives (ramai oke) pun ramai yg taknak repot sebab TAKNAK MENGAIBKAN SUAMI. Hehehee...
Ini bukan soal aib dah. Skang kalau tak repot pun, dah aib. Bukan salah awak tang aib tu. Bukan aib awak. Aib suami awak. KAlau awak tak repot, kena plak kat orang lain, kaum sejenih awak juga. HAaa... nak ke pulak tengok orang lain kawin ngan orang ni, beranak pehtu kena tinggal sama cam awak juge??


Aduii..merisaukan lah betui lelaki-lelaki skang ni.
Dah le perempuan makin ramai. Lelaki yg tak berapa nak ramai ni plak buat perangai hat tak berjenih. 
ISkkISkk..~


OK.. Sekian sebaran berita. 


dan semoga ianya menjadi iktibar wat semua...



Sumber: Semua link yang berwarna kelabu itu. MAk tak larat nak kopipes balik. Wawan nangeh. TQ
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram