Followers

19 Oct 2012

Menu Diet HAri Ini



MAkan!

Siyes otak jadi beku bila pikir bab nak makan apa. 
TEruk kan?
PAgi ni bekfes, aku berjaya sediakan koteaw goreng. HUkhukhuk~ Bab masak mi goreng dan koteaw goreng ni agak fail sikit sebab jarang buat. 
NAseb baik la sedap. 
Oh, sedap tu sniri yg cakap.
Inche Kitchi tak cakap pun. Dia cuma cakap "Hemm.." je bila aku tanya soklan "Sedap tak koteaw tu?"
JAdi, kira sedapla sebab kalau dalam kamus vocabulary Inche Kitchi "Hurmm" maksudnya "Ye.."


HAHAHAHAHA...


Kalau dia jawab "Hurrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..." tu tandanya dia tak pasti sedap ke tak. TApi, jangan risau sebab situasi tu jarang berlaku.
KAlau tak sedap plak INche Kitchi akan terus cakap "TAK." tanpa mengulas lanjut. 

Senang kan?


Kalau dia tak jawab pape plak ada 3 kemungkinan.

Kemungkinan pertama, masakan ko memang tak sedap tapi taknak cakap sebab kang kecik ati plak. 
Kemungkinan kedua, masakan ko sedap sangat sampai dia malas nak puji sebab kang ko riak dan takbur. 
Kemungkinan ketiga, dia tak dengar ko tanya apa. Sila tanya lagi dan lagi.

Heheheh..


TErmengumpat laki sniri lak. 
HAHA.. Tu saja je kasi ilmu. MAna tau kot ada awek-awek di luar sana yg ingin 'menyunting' suami saya untuk dijadikan suami, kenalah tau serba-sedikit tentang itu ye. 



Ari ni gi TEsco MErgong , saja jenjalan cari few barang dapur yg dah habih. 
TEtengah masak koteaw baru notice yang segala sos dah takde. 
Kicap yang baru dibeli beberapa hari lepas didapati tak besh. Brand lain sebab yg salu beli tu takde kat kedai masa tu.
. NAk kena beli cap kipas udang jugak. Anak-anak dan suami suka kicap tu. LAju sikit makannya. 
Besok, Inche Kitchi nak gi TErengganu bawak mak dia yakni MIL saya gi jenjalan. 
MAnakala saya dan anak-anak terpaksa tinggal sebab ada appoinment dengan client dari jauh pada hari Sabtu dan ISnin. So, berkorban lah, tak dapat jalan-jalan dengan MIL dan jumpak SIL saya. Sob sob sob...
SIL saya ke Cameron plak tu. BAru je berangan nak makan stoberi fresh dari Cameron Highland. 
HUkk~


Eh, termelalut la ni.
HA..citer gi TEsco tadi. Lepas dah beli suma barang yg diperlukan, kami mengambil keputusan nak lepak-lepak di food court. Teringin plak nak makan popia yang diberi nama POPIA JAMAL.
Ingat nak order ais kacang sekali tapi Alang takde plak. 
Aku tak penah habihkan semangkuk ais kacang seorang diri. Kena ada bantuan. Inche Kitchi lak tak minat ais kacang. 
So, kansel order ais kacang. Makan popia je.


Popia Jamal

Inilah dia rupa paras popia tersebut.
Sangat mengiurkan bukan?
Sedap tau. Even Abah dan MAk akan datang menjamah popia setiap kali balik ke Kedah. KAta mereka, duduk di Kuantan membuatkan mereka terpaksa berdiet kerana banyak makanan tak match dengan selera Utara mereka.
HAHAHHA.. ya memang sangatlah betul. 
Sebab tu bila Mak dan ABah balik sini, mereka menjadi bingung sebab jenuh nak susun menu sebagai juadah. TApi, kebiasannya kami sekeluarga akan terus lepak di food court TESCO MERGONG sebab kat situ ada popia ni dan makanan lain yang osem dan murah.


Harga sepinggan popia ni adalah 2.50. 
Ada 4 gulung popia yang kendiannya dipotong kecik supaya senang nak sumbat mulut. 
Nikmatnyeee.....



Itulah makan kesihatan Makbed hari ini.
Hewhewhew..








Sebelum makan kena pose dulu untuk peminat.
*BLUWEEKK!!!!



Anak teruna aku yang sibuk-sibuk nak juga makan popia. 
Tapi, Ibu tak bagi sebab Ibunya tamak. Sepinggan popia itu Ibu makan sorang saja.
Kamu semua makan nasik di rumah! 
Ibu dah masak tawww.....




Inilah suami saya yang hensem.
Beliau baru sahaja menghabihkan sepinggan nasik ayam tanpa mengajak saya sekali.
Udah ko kate nak diet, kan MAkbed???




Si Oni yang stress sebab diharamkan pijak tanah. Duduk je atas troli sebab kang aku bagi turun, dia akan terus nak gi playground dan mula nak merengek minta naik kereta mesin itu.
Tu muka protes la tu. Gigit baju. 





Eh, kenapa pulak anak tudung herot-petot gini?
Inilah masalahnya anak tudung awning. 
KAlau berkasar sikit, terkepak. Pehtu, jenuh dah 'revival' balik awning tu bagi elok.
YAng selalu kemekkan awning tudung ini adalah Wawan.
Sadis laa....
Aku dah la suka kaler ni. 


Gini gaya nak pakai Fareeda?
HAHAHAHHAA...


KAlau pakai Fareeda kena gelak sopan-sopan.
Bukan HAHAHAHAHAHHA.



Kena gelak seperti ini...



hewhewhewhewhew...

Tutup mulut.
JAngan bagi nampak lelangit.


Sedang prektis menjadi awek yang lebih bersopan-santun.



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram