Followers

31 Oct 2012

KuCEnnGgGgGGG!!!!



Konflik love-hate-love-hate-hate antara aku dengan kucing masih berterusan. 
Especially bila time aku menaip ni, hujan lebat dan asteruk pulak tidak ada cenel. 
Kendian,di kala aku sedang expect bau hujan yg turun dari langit seharum syurga, bukan itu bau yg kuterima.


Bau taik kucing hokeee...

Bayangkan bau taik kucing di masa hujan.

Eww!



Ingi dijelaskan sekali lagi, aku bukan manusia berperilaku kejam, yg membenci haiwan. 
Tapi, inilah dia satu perkara yg memang aku cuba sabar.
Nak maki kucing adalah tak patut sebab lumrah dia berak tak basuh, ye dak?

Tapi, aku tak paham, kucing ni zaman dulu boleh je berak kambus pasir sendiri, tapi kucing yang bertanggungjawab berak di umah aku ni jenis tak reti kambus.
Dan lebih menyedihkan, dia tak berak atas pasir atau pun tanah.
SUka bebenor berak atas simen tempat aku parking belalang tempur. 
Pehtu bior je kat situ. 
Dan bila dia terasa nak berak lagi, dia longgokan lagi satu najis nya, right beside najis yang awal tu.


KAlau aku takde kat umah  2 hari, maka balik umah aku akan jumpa 4 longgok taik kucing di kawasan sama. 
JElas membuktikan bahawa kucing tu penghadamannya normal sebab dia berak sehari 2 kali. 
TAkde masalah sembelit. 


Aku yakin kucing ini bertuan.
Pulak tu aku tak sure kucin yg mana salu berak sebab ada 3 ekor kucing yg salu datang umah.
TAk penah pulak mana-mana satu kucing ni berak depan aku. 
Tak baik le main tuduh-tuduh je kan.
Pitnah tu dosa.

Tapi kalau ikut hati, memang nak je hangkut suma gi pasar borong!



Disebabkan kawasan pemberakan beliau bebetul kat depan master bedroom iaitu bilik haku, maka aku memang terkesan yg amat sangat.
Dengan ini, aku seriously declare perang saraf ngan kucen terbabit sehinggalah kucen tu datang bersemuka dan membuat permohonan maaf secara terbuka!
Emosi dan kesihatan aku terganggu dek kena bau bahan buangan dia almost setiap hari.


TApi, Inche Kitchi ada bertindak bebaru ni bagi mengatasi masalah bahan buangan kucen yg berleluasa sejak dulu lagi.

NAnti la kawe citer pulak. Penin pale dah ni.







Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram