Followers

2 Sep 2012

SELEPAS 2 BULAN PENGAMBILAN HAIDA KAMARUZAMAN COLLAGEN CAPPUCINO (HKCC)



Dah cukup 2 bulan direct Makbed mengambil Collagen Cappucino (Haida Kamaruzama HKCC) secara berterusan. 
NAmpak perbezaan ketara tetambah time raya tahun 2012 ni. 
Sifat-sifat mazmumah ketika makan sudah berkurangan. 


Hauahuahuhhauhau....
MAk haku pun lastnya terpercaya dengan kemujaraban HKCC apabila melihat perubahan jitu anak sulungnya yang sebelum ni pantang sua makanan je bedal cam buaya tak makan sebulan. 
Selalu kalau time raya, aku mesti makan sampai semput.

Ye la... gi open house je orang bagi makan. KAlau tak makan, tuan rumah kecik hati. So, makanlah. 
Tapi, raya kali ni pemakanan MAkbed terkawal secara otometiknya. 


PErubahan berat badan tak tahulah pulak. 
Aku tak nampak macam sama je.
Cuma badan jadi lebih ringan dan lebih senang nak bangun.
Mungkin dah turun sikit gramnya. 
Kilo aje yang belom turun. Kih Kih Kih....






So bleh nampak beza wajah orang minum HKCC ngan yg tak minum.
Mampus kena sepak aku pasni ngan Si Ain. 
HAHAHAHHAA....
Muka berseri dengan sendirinya tanpa perlu mandi bunga ataupun pakai susuk mas. 
Cik Ain pun tak pakai susuk dan mandi bunga okeh. 
JAngan pakai susuk emas, tembaga atau perak ... yang kena jumpa bomoh-nenek kebayan sume tu ye. HARAM. TAk cium bau syurga lansung.


Well... gambo buleh edit skang ni tetambah yang haplod pakai Instagram. 
NAk jumpa sniri si pengamal dan stokisnya secara live,bleh la mai umah MAkbed, atau kita jumpa kat memana sekitar Alor Setar. 
KAlau luar kawasan kena set appointment awal sikit ye. 
Leh la makan-makan, minum-minum. 
KAlau jumpa kat umah , minum HKCC je lah ye. 
Hikhikhik~



Berikut adalah senarai agen HKCC seluruh negara yang ada ketika ini:
  1. Lumut/Kuantan:Tyha:0176996727
  2. UITM,MSU SHAH ALAM,UKM Chow Kit:Mimi:0134655295 bbm 28618375
  3. Teluk Sepanggar,Kota Kinabalu:Izz:0195763898/0195723897
  4. Ipoh: Yati:0125578702
  5. Kota Bharu,Kelantan:Effa:0195473065 bbm 22E8CA7C
  6. SEPANG,NILAI,N9:Ayu:0126283713/0123698394
  7. KULIM:Ija:0124460287
  8. KAJANG,BANGI:Nazura:0197593925
  9. Teluk Kumbar:Afni:0196458323


Berikut pula adalah senarai STOKIS seluruh negara di bawah rangkaian HKCC ketika ini:
  1. STOKIS CAWANGAN PERAK:Pn Haida 0195761194
  2. STOKIS CAWANGAN PENANG:Pn Laili 0195426865
  3. STOKIS CAWANGAN KEDAH:EN Noraizam@KECHIEX012 2246872@ PN LIZA@MAKBED 0172479294 
  4. STOKIS KAWASAN LUMUT/BERA:Pn Sue 019-9823396
  5. STOKIS KUALA LUMPUR:CIK NURUL HUDA 0179923310
  6. STOKIS KAWASAN AMPANG/KUALA LUMPUR:Pn AZIAH BT UJANG 0123906824
  7. STOKIS KAWASAN BAGAN SERAI/PARIT BUNTAR:Pn FAEZAH 0124499220
  8. STOKIS KAWASAN SANDAKAN,SABAH:En Mohammad Fazli 010-9324482.
  9. STOKIS KAWASAN TAIPING:PN IZANI 019-5714702
  10. STOKIS KAWASAN KUANTAN:PN Zila 0199759956
  11. STOKIS KAWASAN BATU PAHAT/PHARMACY PARIT RAJA:Pn Maya 0193695496
  12. STOKIS KAWASAN PULAU PANGKOR:Pn Samsudiar:019-6658187
  13. STOKIS KAWASAN TELUK SEPANGGAR,KOTA KINABALU:Pn Siti Nadjira:019-4123440 



Sapa ada fesbuk boleh LIKE page Haida Kamaruzaman Collagen Cappucino.



Senyum seindah doremon... bak kata client aku. 


Tapi... biar apa pun yang kita ambil sebagai makanan pastikan ianya HALAL. 
Murah atau tidak bergantung kepada bajet.
Even kita pilih yang rendah harganya, tidak semestinya kualiti tak bagus. 
HKCC kopi yang bleh dikatakan agak MAHAL jugak kalu nak dikategorikan dalam keluarga KOPI-DALAM-PEKET.
Kot ado yang tanya, pesal takde dijual di kedai jamu dan kedai mamak sama cam kopi manggis, kopi radio, kopi jantan atau pun kopi makjemah. 
KAlau nak jual HKCC sepeket-sepeket , kena jual sepeket RM3 ... habuan nak balik modal skali. 
Harga sekotak HKCC RM39.90
That's why sapa nak HKCC kena contact agen dan stokisnye. 
Bukan pe.... saja nak bagi peluang si pembeli melihat sendiri kecomelan pengamal HKCC yang telah dipilih menjadi stokis dan agen. 
Hikhikhik *uweekk!!
KAlau masuk kategori minuman kesihatan dan kecantikan, HKCC lah yang termurah (kot) dan tersedap. 
TAk cayo kena mai sniri try.






Haaa... betul!
Diri kita berharga. 
Sapa yang letak harga?
Kita sendirilah yang menentukan berapa'harga' diri kita. 
HKCC buleh diminum semua golongan.
Sebaiknya elakkan minum di waktu malam - melainkan korang memang bercadang nak berjaga malam. 
Sebelum start qiyamulail, sebelum amik wudhuk, buleh minum secawan dan bersolat. 
Kompem tak tido dah pastu. 
Anak dara leh minum.
Yang tak dara pun buleh. 
Dalam pantang pon buleh. 
MAkcik-makcik atok dan nenek pon buleh.
Ibu yang menyusukan anak lagilah digalakkan minum. 
Kalau kurang manis, tambah la gula.
KAlau dah manis sangat,lebihkan air. 
BUleh ekjas ikut keselesaan lidah masing-masing. 





Akhir kalam, jangan lupa senyum ye.
HAti kena bersih.
Sempena HAri Lebaran ni, marilah kita bermaafan-maafan.
Minta maaf adalah mudah tapi memberi maaf tu tak ramai orang boleh buat. 
MAkan produk apa pun, kalau muka tak ceria, tak reti senyum dan sombong tak pasal (sesama muslimah la ye... ) tak guna jugok. 
Senyuman tu kan pencetus silaturahim. 


Hepi Kemerdekaan Day. 


dan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram