Followers

26 Sep 2012

Pendedahan Khas: Pengambilan Produk Yang Menjadi Pilihan.



Hari ini hujan yey..yeyy..! 
Menjadikan semua orag terpisat-pisat bangun untuk ke tempat kerja. 
Ada jugak yang lansung tak bangun kan?


Rindunya situasi hujan di Pangkalan TLDM Lumut. Bila hujat lebat, suasananya mendamaikan. 
Pokok-pokok yang hijau menjadi bertambah hijau. MEndung-mendungnya itu membuatkan sapa yg ada dalam rumah tu menguap aje. 
PAsang la tv even asteruk Free Channel skalipun, kalau hujan, memang berdengkur sudahnya. 


HAri ni kurang bau taik kucing. TApi, kucing jantan yg demok itu telah berani membuang air besaunya di depan Oni. HAHAHAH.. 
ok siyes kelakar tgk muka Oni. 
TApi, tak klako tgk muka kucing tu. 
Rasa nak taji je ngan selipar. 
NAmun begitu, aku taklah sekejam itu. KEna tunjuk example yang baik depan anak-anak. 
Belakang takpe. HIhihiihihkk~


Oh, kucing... Kalau taik ko tu mengandung emas, atau uranium atau plutonium ke... aku kasi ko berak kat mana je kawasan yg ado kat tempat aku niih. 


NAk wat pe uronium? HAih!


Ok udah-udah kau bebel Makbed. Lets straight to the penceritaan. 
Today nak kongsi sedikit kegembiraan kerana pagi ni Makbed discover yang lingkaran hitam dibawah mata aku telah tiada. 
Or, maybe kurang sikit. BAgi aku kira dah takde dah la tu.

Some of you pun tau dark circle tu memang dah menjadi trademark dahhh sejak blog ini mula dilancarkan. Sampai aku pun dah imune dah ngan menda tuh. 


JIka ditanya tentang pemakanan sendiri, yes... memang aku jaga makan. TApi bukan untuk hilangkan dark circle. TApi, untuk mengurangkan kadar lemak tepu yg bermaharajalela ni dan kerana nak menjaga kesihatan. 

Lately , aku selalu sakit-sakit. Selsema begitu kerap menyerang. Dan badan sangat cepat exhausted. 
Aku sedar yg bdan aku dah mula kekurangan zat. 
YEla...faktor usia kan?
 TAkleh nak compare dulu dan sekarang. BAdan kita sudah semakin tua. 
MAka, kena la amek supplement untuk memastikan diri ini terjamin sedikit kesihatannya. 
Anak-anak pon kecik lagi. LAg-lagi la keduanya sangat kuat berlari. Dalam umah pun nak lari. MAka , aku kena berstamina tinggi untuk keep up ngan diorang ni. 


MAkbed selalu tak buleh tido bila malam. 
Selalu kalau terjaga bila kena buat susu anak, aku dah takleh tido. Membuatkan aku jadi stress di siang hari sebab siang banyak kerja nak buat. Dah exhausted sangat, aku tido plak lepas zohor.
 Bukan tak boleh tido lepas Zohor, tapi kalau dah tido sampai 3 jam, takke sampai ke Asar. 
Menganggu produktiviti. 
Tapi, nak wat camne, letih sangat. 


MAka, kerana jadual tido yg tak elok, MAkbed letih dan stress. 
Kulit jadi kusam. NAmpak sangat.
 MAta lah yang paling ketara.
 BAdan kurang sistem imunisasi. Lemau..Nak marah je kejenye. 
KUku dan rambut jadi tak cantik. Dan bila kena selsema........ sangat lambat nak baik.
 KAlau dah baik, boleh kena pulak senang-senang jer. 


TApi, selepas 2 bulan betul-betul menjalani terapi rawatan sendirian Alhamdulillah.. ada kesan. 
MAybe nampak cam biasa je bagi sesetengah orang tapi bagi aku , itu dah memadai untuk membuatkan aku tambah bersemangat nak maintain pengambilan supplement dan menjaga pemakanan menjadi lebih sihat. 
Terbaru... aku leh la tunjuk gambo sniri tanpa eyeliner... Siyes, dark circle faded away. 


Tuzki Bunny Emoticon




Ini memang non-mekap face la. 
Bedak arab pun takdo.
So, kalau mu teropong dekat-dekat akan nampak sedikit parut kiut di bibir akibat jerawat 'remaja' yg naik tempoh hari dan aku plak gi kopek-kopek ngan terujanya. YEehuu!
Dan juga beberapa titik itam di pipi yg saya pun tak sure apekah itu.
Dan juga taik lalat champion saye...
HAHAHAHAHHAHAHAHAHA


MAkbed rasa, lengkap sudah kot supplement yang MAkbed amik. 




Meh nak share..


Untuk penjagaan kesihatan diri, MAkbed amalkan produk SNE. 
Yeahhh... SNE.
Sapa yg pernah dengar pastinya tahu.
Bila sebut Adira AF je, tahu lah kan.
Gebu seperti ADIRA, itu bukan misi MAkbed.
Sebenarnya, aku takkenal sapekah si Adira AF tu tapi si kawan aku Adira Cinderella tu asik dok sebut jer. MAka, aku pun jadi kenal plak. 
SNE ni membantu memulihkan sel-sel yang terpeleot dalam badan, dari mula sampai selesai. 
SOunds too good to be true but it is awesomely TRUE guys.

Makbed bukan agen SNE.
SO, this entry is not for saelling purpose.
HAnya sharing.


Untuk makan SNE ni pun, MAkbed tak makan semberono. Kena ikut saranan pakar. So, aku dengar bebetul dan ikut apa je yg dia ajarkan.
Memula nak makan banyak mana... kendian nak continue selepas tu kena makan banyak mana pulak...


Dan one thing yang aku suka, SNE ni kalau kita makan untuk pertama kalinya, rasa itu boleh menentukan apakah masalah yg wujud dalam badan.
Dan bila aku gigit je kapsul SNE tu untuk kali pertama, aku rasa TAWAQ HEBIAQ dan memang pun aku patut rasa cemtu sebab aku memang ada masalah Imunisasi dan sistem saraf.
BAgaimananapun, teruk ke tak tu bergantung kepada keadaanya sebenar. Kena rujuk doktor la. 
AKu tau la badan aku camne.


PAkar itu suruh aku makan SNE tu sampai la bila aku gigit tu natang tu rasa MANIS.
KAlau dah manis , maknanya sel-sel badan aku sudah kembali aktif.
Kemudian, rawaan diteruskan dengan SEABUCK Activ lak.
DIsebabkan aku ni memang asyik selsema je, pakar tu kasi aku makan menda ni.
SNE pil masih terus makan. 
Dan makan Seabuck ni plak. 


Beautskin Makbed tak amik. 
Well.... pakar kata, tak yah amik la sebab aku dah jelita.
Dia tak kasi aku jadi jelita lebih daripada dia. 
Muahahhahaha...
Ok..tipu. 
Sebenarnya bajet takde la nak bercantik sampai gitu.
Aku sehatkanlah diri aku ni dulu.
KAng cantik sangat-sangat tapi hidung meleleh hingus plak, ape kejadahnyeee?????




SNE dan Seabuck Activ
Produk ini adalah HALAL.
Harganya...... aku pon tak hengat. 
****

Kemudian, untuk menambah kesegaran dan keremajaan, MAkbed juga ambil SHaklee Vitamin C.
Yang ni aku dipaksa amik oleh doctor kerana level vitamin C dalam badan aku yg macam hampeh. 
TApi, bagus lah untuk kulit. NAk cucuk vitamin C tak mampu. Lagipun saya takut jarummmmm. 


JAdi, ini adalah yang terbaik bagi orang-orang yang kemut dan pentakut seperti saya. 
Wahh... I dah belanjakan duit gaji saya untuk SNE tau. JAdi lah tuuuuuu...... 
Tak payah overrr sangat ok.






*****






Kendian, sebagai amalan harian, Makbed menukarkan tabiat minum teh, kopi , neskepe dan milo kepada HKCC.
Minuman ini banyak mengubah idup aku. 
Well, takkan nak idup sihat hanya kena makan ubat kan.
 PEmakanan dan peminuman pun kena jaga juga. 
HKCC ni membantu kita hidup sihat secara laid back atau santai. TAkde stress. Just minum je. Macam kita minum air lain la. 
Rasa nak minum teh, minum.
Rasa ari ni nak minum air tembikai , kita minum.
Sama la macam HKCC. 
TAkde pantang hape pun. 

Cuma, aku amalkan tak minum HKCC di malam hari aje kang aku takleh tido sebab terlebih tenaga. 
Haida Kamaruzaman Collagen Cappucino (HKCC) ini turut mengandungi kafein tapi kandungan kafeinnya amat rendah to balance it with other herbs yang ada dalam ni. 
Vitamin C pun ada gak cuma kandungannya tak mungkin lah sebanyak VITAMIN C yang 500mg. 
So, korang wat penilaian sniri lah.

YAng penting, MAkbed leh enjoy minum minuman kesukaan ni sebab ianya sedap dan takpayh nak berpantang bagai sampai nak makan mee bandung pon tak leh.




OK ..yang ni kalau nak leh gitau aku sebab aku memang stokis. HAAHAAHA....
Disebabkan ia memberi kesan kepada aku dengan jayanya, maka aku pun jadi stokis supaya kalau kopi aku habih, aku buleh amik terus dari stok aku. YAHAHAHAHAHAHAHHAAH..!!!!

******




Untuk kerukunan rumah tangga pulak memang rutin harian aku pakai:


JSD Feminine Wash
JSD Masker Vagina


seperti dalam gambo. 

Dua ni memang best. 
Untuk orang yang dah kawin dan beranak-pinak ni, memacam la masalah kesihatan yang ada di kawasan 'panas' tu kan. JAdi, kenalah ada perawatannya..

NAk jaga suami, bukan setakat jaga perutnya sahaja.... yang 'di bawah sedikit dari perut' pun perlu dijaga sama.


Tapi, awak pun kena jugak jaga diri sendiri dan aset keintiman untuk kerana seri muka juga berkait-rapat dengan kesihatan di situ dan di rahim kita. 
Ini tak tipussss ok. Wa cakap betui ni.

Dan of kos, 3 bulan sekali, kena amik JAMU SUSUK DARA. 
Ngeh ngeh ngehhhh....
Ala..yang sumbat tu. nGaaaaaaaaa~
Walaupun tak suka, tapi sebab ia membantu, maka pasrah sahajalah! 





BTW, Jamu Susuk Dara jenih insert ni perawatan cuma 3 hari je dalam masa 3 bulan. 
So, tak de susah pun.
Cuma kalau anda peminat ais batu mungkin tak berkesan kalau amik ni. 
Kena pantang. 
MAkbed sejeskan sangat pda orang yang dah setahun bersalin czer dan juga pada yang sexually active tapi tak pregnant untuk cuba JSD ni walaupun sekali. 


Sekali lagi, aku bukan agen untuk produk di atas. 



Aku jugak pengamal CLH atau Chocolate Love Habibi. 
Disebabkan CLH ini rasanya sedap , aku agak addictive.
TAk payah amik bebanyak. Kecik je. 
Kesannya?
Alah....malas lanak citer banyak-banyak.
TApi, ini optional je.
Bukan makanan kesihatan tapi bagus untuk buang-buang angin dan pening-pening kepala. 
NAk tau lebih,leh google la. 










AKu jugak amik MEdicated Deep HEat Lotion.
Wah.... banyak gak produk JSD aku pakai. 
AGak2 leh jadi duta produk tak? 
Errrkkk!!!!
HAh, menda ni kan aku nak kata sangat-sangat la kan....
SANGAT JIMAT DAN BERBALOI-BALOI!!!!
Pakai sikit je. Depa kata pakai besaq duit 50 sen.
Tu pun dah panas dah.
Aku boh beso seposen je sapu kat perut dan pinggang.
Lemak ni entah bila nak habih menari-nari kat sini ntah.
KAt peha pun sapu juga.
BErkesan. 

AKu baru je pakai 3 kali, dah ilang seinci setengah pinggang haku. 
KOme try la. 

CUma bau je la aku tatahan. Kuat sungguh halianya. 

Aku pakai 2 hari sekali je. Sebab aku pakainya malam masa nak tido. Wajib pakai time ko nak relax je. 
PAkai ni tak berpeluh dan tak melekit-lekit even ko dah pakai lama.
MAsa nak mandi pun takde berminyak-minyak walaupun ianya lotion. 
TAKDE!
Memang kagum.
Tapi yang herannya, lepas mandi besoknya tu, sapuan lotion semalam tu buleh terasa lagi BAHANGNYA walaupun dah lebih 12 jam. YAng tu yg aku tak paham cemana jadi cemtu. 
Tapi aku pakai jugak sebab berkesan. 
Disebabkan kebahangannye agak lama, aku tak pasti la bila MDHL ni nak habeh. 



Itulah dia produk-produk yang aku guna. 

*********
***



Sesungguhnya memang ada perubahan pada diri aku. 
Besar sangat..

LElaki di sebelah saya itu adalah adinda saya..... 
Tapi, adalah tidak adil dan tidak amanah kalau aku nyatakan bahawa perubahan positif ini hanya disebabkan oleh SATU produk yang aku makan. 
Yang aku nyatakan di atas ni adalah produk-produk yang aku amalkan dan maybe salah-satunya telah memberi kesan yang baik kepada aku. 
Atau MUNGKIN semua produk yang aku amik ni serasi dengan aku dan produk-produk ini match untuk bekerjasama menjadikan aku lebih sihat.
Semuanya dengan izin Allah.
Kita hanya mampu berikhtiar. 


Ini wajah MAkbed 4 bulan lepas. NAmpak tak pipi masih tembam dan wajah agak kepenatan.  Ke...salah pakai tudung? 




Ini pulak gambar yg saya snap ketika pegi pejabat pos tadi. 


Aku seru kengkawan semua, jangan berlokek menjaga kesihatan.
Jika tak mampu sangat pilih la yang berpadanan dengan poket anda.
Dan, bagi yang masih muda remaja, jangan culas menjaga kesihatan ye. KAlau tak, efek di umur-umur nak 30 ni, sangat ketara. 
Dengan semua supplement dan ubat yang kita makan, pun tidak akan menjamin kita sihat tanpa sakit. 
Kita berusaha menjaga diri. KErana bila kita sakit, kita jugak yg menanggung deritanya.
JAdi, sebagai persediaan untuk sakit dan persediaan di hari tua, silalah lengkapkan diri anda dengan sekurang-kurangnya satu polisi insurans.
Khasnya buat orang yg dah kawin dan ada tanggungan.
MAkbed, dah sign ngan PRUBSN.
Hehhehe...
sapa mau?



Untuk mendapatkan khidmat nasihat tentang SNE dan mahu putih gebuz cam Adira AF, buleh contact Nora Zima. PM aje Inboxnye FACEBOOK beliau.  
Akak Nora jugak Agen JSD yang sah. 
Dia telah memberi konsultasi kepada aku dan memantau pengambilan produk sampai la rupa aku jadi comel. 
Sumpah tak bohong. 
HEehhee.e...


Sekian testimoni pukal dari saya. 



Ikhlas dariku.
Kerana diri anda juga berharga.


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram