Followers

13 Sep 2012

Kesian kat Gangnam Style. TAk pasal-pasal jer....



Wah!!!!

Meh baca. 





kemendalah enkau ini...






Minggu lepas aku dah nampak dah menda ni dipost dan dishare.
Aku baca sekali lalu je.
Pehtu cam nonsense je, so aku biarkan je.

But then, tengok makin ramai la pulak share.
Seolah diorang ni menyokong plak. 



Pe kena mengena plok GAngnam ngan Buroq?


Ce cari dalam lirik kat bawah ni kat manakah lirik yang mensignifikasikan lagu ni ngan Nabi Junjungan kita naik Buroq menuju ke langit?



YAng style silang tangan nampak cam salib tu?
Pe kemende tu?
Apasal masa otromen dok 'FIRE' resaksa kome tak sound plak nampak cam salib?
Terang-terang lagilah si otromen tu tak menutup aurat. PAkai baju ketat.
TAk de isu lak ye.
Masa tu pembuat isu belum habih sekolah tadika lagi...




OK..baca lirik dulu. 
Emo kendian





Oppa is Gangnam style
Gangnam style


A girl who is warm and humanly during the day
A classy girl who know how to enjoy the freedom of a cup of coffee
A girl whose heart gets hotter when night comes
A girl with that kind of twist


I’m a guy
A guy who is as warm as you during the day
A guy who one-shots his coffee before it even cools down
A guy whose heart bursts when night comes

That kind of guy

Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end

Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style


Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh


A girl who looks quiet but plays when she plays
A girl who puts her hair down when the right time comes
A girl who covers herself but is more sexy than a girl who bares it all
A sensable girl like that


I’m a guy
A guy who seems calm but plays when he plays
A guy who goes completely crazy when the right time comes
A guy who has bulging ideas rather than muscles

That kind of guy

Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Beautiful, loveable
Yes you, hey, yes you, hey
Now let’s go until the end

Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style, Gangnam style
Oppa is Gangnam style


Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh


On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two

On top of the running man is the flying man, baby baby
I’m a man who knows a thing or two

You know what I’m saying
Oppa is Gangnam style


Eh- Sexy Lady, Oppa is Gangnam style
Eh- Sexy Lady oh oh oh oh





Ade tak?
Jumpe?


Aku tak jumpe.





KAlau ye pun kita nak mengajak masyarakat kita untuk tidak terpengaruh ngan GAngnam dan tariannya, takpayah le sebarkan sesuatu yang lansung tak betui.
Tu kan dipanggil Fitnah. 
MAlu tau kalau orang Korea baca ni.
Awak dikira menuduh tanpa usul periksa.


Di Korea pun ada orang Islam juge.
Jangan taktau tu....
So, statement 'Orang Korea sedang menjatuhkan Islam,...' itu adalah KERAS ok.
Sila gunakan ayat yang betul. 



MAkbed tertarik dengan barisan lirik yang telah dipinkkalerkan kat atas tu...


A girl who looks quiet but plays when she playsA girl who puts her hair down when the right time comesA girl who covers herself but is more sexy than a girl who bares it allA sensable girl like that


Well...
Walaupun si penulih lirik dan si penari kuda kepang itu bukan Islam tentunya, tapi sesuatu yg kita boleh 'culik' sikit dan simpan dalam hati.
Orang KOrea pun suka yang tertutup and find it sexier dari perempuan yang bukak-bukak tauuuu~
Hmmm... senyum sikit. 
Ada unsur penghinaan kah ini?




Sesuatu yang nampak buruk, bukan semuanya buruk. 
JAngan tengok dengan mata.
Tengoklah sama dengan pancaindera lain yang ada.
JAngan terlalu cepat melatah.



Cuma, mana yang tak molek, tak comel, tak elok untuk ditiru, tak payah la tiru.
Takyah le sibuk-sibuk nak bergangnam sebab orang lain semua pandai menari Gangnam.
Amik tau sudah la.
Tengok......
pehtu Blah.
Sudah.
TAk payah nak pitnah-pitnah menda bukan-bukan. 



Ingat, biar apa pun budaya datang, meleset camana pun, kalau iman kita kuat takde apa pun boleh pengaruhi kita.
BAru kuar Gangnam je dah panik.
Belum turun Yaajuj Maajuj lagi!



Suka nak share kata-kata Ustaz Azhar Idrus nii....





Betui tu Ustaz.
Saya sokong. 




Ini marah-marah kat Gangnam, pegi masjid solat jemaah tak juge. 










Tolong FIRE sat... 





Photobucket


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram