Followers

10 Sep 2012

JAngan Terpedaya dengan Kehenseman Wawan




KAlau time baek tu, meriah umah aku ngan gelak-tawa.
Tapi, kalau time bergado memang nak pecah kepala aku. 

Wawan pun makin beso, makin tak nak kalah dah. 
Pantang nampak si kakak duduk baik-baik, dia pun datang la mengendeng. 
KAlau mengendeng tu, dok diam-diam takpe.
Selagi kakak tu tak menjerit, makin galak pulak Wawan menyondol si Oni.


Time nak bagi tido diorang lagi tekanan.
Tilam aku dah siapkan sorang satu, sikit punya luas pun diorang still berebut kawasan jajahan.
MEmula, Oni baring kat tilam dia.
Wawan pun sekejap je dok kat tilamnya.
Tunggu la pas lima menet, ko akan lihat Wawan bergolek-golek dengan mode perlahan ke arah kakaknya itu.
Tetau aje, Oni dah menjerit panggil IBU sebab kaki Wawan dok atas muka dia! 
MAkin aku tarik ke tempat asal, makin galak Wawan nak menuju ke kakak beliau. 

8 bulan lalu, Oni buli si Wawan. 
Skang, Wawan plak balas.
DIam-diam Wawan, 
sweet-sweetnya itu..jangan le terpedaya.
TAngannya laju.
Sekali dia lempang, bisu 10 saat.
8 kali dia lempang korang, mulalah rasa cam nak lempang balik. 
Ngeeeeee~


Panjat-memanjat memang serah kat Wawan la.
Kusi meja makan tu aku dah susun tindan-tindan. 
KAsi tinggi. TAkleh le dia naik. 
KAlau dia dah boleh panjat kusi, memang kendiannya dia panjat meja pulok.

Dapo?
Huh...TAk penah aman la memasak kat dapo.
Semua menda nak punggah.
Semua kuali nak ketuk. 
Oni pun ikut bergendang.





Stakat skang ni takde lagi gado tarik rambut atau tumbuk-tumbuk. 
MAin nangeh je.
Sapo kuat dia menang.
Ibu senang je...
NAngeh tak brenti kalu, Ibu bancuh susu. Then sume masuk bilik , tido!


Cuma Wawan ri tu je develop tabiat gigit sebagai cara mendapatkan attention orang.
Oni pun kena. 
YAng besh tu, pandai lak cari kawasan nak gigit.
Ari tu nak gigit peha Ibu takleh sebab banyak isi kot, dia turun bawah sikit, kepala lutut aku. 
Asal boleh je ko ye?!
Oni plak..memula try gigit kaki, tapi dia tergigit keting. 
TAk bes. TAkde respon Oni. 
LAstnya, gigit ibu jari kakak tu. 
NAngeh la si kakak.
Wawan wat muka bangga~
Sekali lagi dia gigit bahu haku...kena la sedas babab kat pipi yg gebu.
Aaamboi! Biasa ni.
Nangeh kejap. 
BEsok tu tak buat dah.....



Wawan masih belum berjalan sepenuh masa.
BAru setapak dua je. 
Dia sudah fasih memanggil IBU.
Comey je bunyi. 
KAlau ONi plak, panggil Ayah dulu. 

TAkpe... AYah kan wali kamu, Oni.
Dan Ibu pulak sentiasa dengan kamu Wawan... walaupun besok beso isteri kamu lebih comel daripada ibu, Ibu tetap di hati mu. Ingat ya...~




Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram