Followers

16 Sep 2012

HAPPY 21ST BIRTHDAY , LINDA. Ko udah buleh mengundi....




15 September adalah tarikh lahir satu-satunya adik perempuan MAkbed, Linda. 
TAhun ini, dia sudah 21 tahun.
Alhamdulillah...


Isnin ini, Linda akan memulakan pengajiannya di Baling. 
DIa minta nak gi sambung belajar agama di sana. 
Dok sini pon dia takde apa nak buat. Bosan....JAdi, dia nak isi masa belajar agama di sana.
So, hari ni kitorang gi jalan-jalan cari barang sebagai persiapan dia nak 'sekolah' .
HEhehe.....


Besnya gi sekolah kan...?







HAri ni MAkbed tak masak.
In fact aku tak jengok dapur pun.
YAng paling malu nak citer (tapi citer jugak) ialah Mak tolong kemas dapur aku lagi sampai bersih. 
Semua bekas kuih raya yang kosong dia bersihkan, dan dia bungkus dalam plastik untuk dibawa balik Kuantan. 
"Senang, tahun depan aku takyah beli dah. MAhal tau nak beli bekas kuih niii...." katenye...


KAmi decided nak gi makan Domino's malam ni.
KAt Alor Setar takde Domino's. 
HAnya ada di Jitra. 




OK..jap gi kita citer pasal itu Domino's ya.







Aksi tayang lubang hidung 




Besday girl kat tepi sana. SI Akak sebok jerr...


KAli ni sambut besday ramai. 
YAng takde pada keramaian ini adalah Angah dan familynya serta Kimi. 
ALang pulak bawak awek beliau, SHue yang selalunya menjadi tukang tangkap gambaq dalam acara keraian. HEEHHEE... seb bek sporting. 
KAlau awek lain rasanya dah cekak pinggang dah!




Sesi bacaan doa yang paling happy

Ini Mak la ni.
MAsa ni kitoang dah siap sedia nak nyanyi lagu 'ALLAH SELAMATKAN DIK LIN' sekali MAk gi angkat tangan cam nak baca doa. 
Rasa cam beliau tak sengaja je angkat tangan cemtu. TApi, alang-alang dah tadah tangan tu, kita baca doa je lah dulu. 
Si Adik la yang baca siap Al-Fatihah taww.... Heee... nebes campur panik attack. PAstu dia baca doa makan. Nasib baik dia tak baca Allahumaftah sekali....~


Anyway, bacaan doa akan diteruskan pada sambutan besday akan datang ye.. Walaupun ianya cuma internal celebration sahaja. 




Cubaan meniup lilin dengan dibantu Mak. 

Mak haku memang cenggini. Sejak-sejak anak dah besar ni, rajin pulak MAk aku wat aksi tanpa arah tujuan. Ni tengah tolong kipas kasi lilin padam. 


Tu si Oni dok tengok apa tu?


ABah pun nak tumpang tunjuk hadiah dia.


Aku berikan dia baju muslimah yang diberikan Cik Bidan kepada haku dulu. 
Dah tak leh pakai dah. 
Gedoboh sangat. 
JAdi aku bagi Linda pakai. 
Main pass-pass je.






Family Pose. Ce tengok si Oni... ntah pape la nak oiii...




sama je gaya sengihnya , kan?

Maafkanlah si Oni sebab aksi beliau yang agak kurang ceria tu.
Kesahnya, dari petang dok berjalan saja sampai skip waktu tido. NAtijahnya, Oni stoned la kann. 
HAHAHAHHAA... SIan anak Ibu yang shomel ni. 
Ibu tetap menten sengal ubi kat belakang tuh~


Ensem kan Inche Kitchi selepas wat make over kat kedai gunting rambut mamak.? Ni ayat tanya ke ayat penyata ni..?




Baaaaaa...chaaaakkkk!


  Wawan dah berani berjalan di khalayak ramai. 
Sebelum ni malu-malu nyamuk. 
Ini pun kitorang amik gambo curi je sebab kalau dia tau orang nak amik gambo dia tetiba je jadi 'hilang upaya'-jatuh gedebuk balik. 




Maaaakkkaaannnn budak kek......



KEk adalah tajaan King's Confectionary.
NAsib baik sedap. 
UDah aku nak order cekelet moist kat seseorang yg aku kenal gagal pulak.
KAlau tak memang siyes laku.
Family aku yang gile kek cekelet punya la ramaaai. 
Sob..sob...



Lepas dah makan kek, kitaong gerak la gi Domino's Pizza Jitra.



Sesampainya di sana...........


..............





.....................................








Tedddiaaaaaaaa....

BEratoqq bai!!!!







Sambung next entri lah pulak ye. 


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram