Followers

27 Aug 2012

[Produck Review] Makhluk Asing yang keluar lepas amik JSD. Ngeeeeeeee~



Just nak mempertegaskan, MAkbed bukan agen Jamu Susuk Dara (JSD).
Aku masih lagi stokis HAida Kamaruzaman Collagen Cappucino dan masih lagi mengamalkannya secara konsisten.
Dan, aku masih lagi agen insurans di bawah naungan Prudential BSN Takaful.

Tak bermakna aku promote JSD ngan kopi yg aku suka , buat aku dilabel jadi double agen plak. 
Seriously, sejak zaman aku berblog ni start aku memang sangat suka kongsi menda yg besh kat blog. 



BAgaimanapun, kalau korang nak info lebih lanjut pasal JSD ni, korang buleh rujuk Nora ZIma yang dikenali sebagai MAk SOleh. 
KAlau korang nak konsultasi ke hape ke, kome sembang ngan dia.
Dia terer beb!


HAri ni nak share sikit lagi pasal JSD. 


AKu strongly rekemen kepada semua rakan-rakan yang bermasalah rahim longgar , period tak teratur dan period pain yg teruk. 
YAng mana nak cuba dapat anak, boleh juga try.
Sebab, papepun, rahim kita perlu di'bersih'kan terlebih dahulu.
Ada antara kita yang sexually active, tapi tak mengandung.... Bila check ngan gynae, dia gtau yang hasil 'kerjasama' suami isteri yang masuk ke dalam rahim isteri tu, tak mendatangkan hasil.
Yet, berkumpul menjadi ketulan dan terjadilah blockage.
Ketulan tu kendiannya menghasilkan memacam dipanggil cyst, ketumbuhan, tumor or last skali cancer. 
Aku bukan doktor, tapi secara logiknya ia boleh diterima akal dan kita kena terima la ye.
LAgipun, aku ni kerja bab-bab claim insurans ni.
Daripada report claim yg aku kena tulih, perkara sebegini biasa terjadi.

Even, my closest friend sendiri dah mengalaminya.
LAmbat check, she lost one of her tube.
Aku tak pernah lupa, dan aku jadikan pengajaran buat diri aku sniri dan kalau buleh taknak la orang lain especially yg terdekat ngan aku mengalaminya sama. 



Pemakaian 'Pengantin Dara' tu adalah wajib untuk rawatan sesi pertama. 
So, cara pemakaiannya boleh rujuk kat SINI. 

Oh mai.... Memang sangat tak cool.
Tapi, kome selawat la banyak-banyak.
Anyway, it is not THAT bad. 


To my friends and cousins yang belum kawin dan ada masalah keputihan serious sampai ke peringkat basah teruk, berbau dan gatal-gatal, MAkbed rekemen sangat cubalah Feminine Wash
Sangat besh. 
PAda yang biasa amik jamu, boleh try JAmu Aku Dara ye....
Miahahaa....
KAlau anak dara yang makan panggilla AKU DARA.
KAlau aku yang makan , aku ni Mak Dara maka aku terpaksa panggil JAMU MENGAKU DARA. 
Kuang KUang Kuang....
Boleh mengatasi 'kadar kebecakan' yang ado.


Aku ada sorang teman pakai Aku Dara ni. 
Pepaham je la kalau lepas habih pantang dalam musim raya ni...
Orang baru habih pantang takleh makan pulut banyak. 
KAwan aku ni makan ngan rakusnya kot, sampai akhirnya dia sejuk-sejuk macam nak demam. 
Bentan rupanya. 
Kebetulan, makcik dia memang amik Jamu Aku Dara , simpan dalam henbeg.
Bagi sebijik kat kawan aku. 
Wah...kesannya segera. 
BAdan terus rasa panas, sedap je.
Korang penah rasa bentan x?
Aku penah.
Sangat sakit okeh. 
Moral of the stori, walaupun dah habih pantang, jangan la over sangat ek. 


Oh ya!
PAntang ame JSD ni kan..Korang wajib brenti amik minuman berais.
TAkleh minum air kelapa. Nanti mengurangkan kesan jamu.
KAlau ada yg amik jamu atau ubat herba lain, seeloknya stop dulu.
MAcam aku, aku aku Collagen Cappucino ni masa amik JSD. 
BAjet buleh la kan sebab minuman biasa jer...
TApi, badan aku tatahan meh.
Pening serta-merta.
TApi, ada pulak member aku sorang ni buleh je carry on amik JSD ngan kopi tu. 
So, khas buat pengguna Collagen Cappucico (HKCC) kalau badan tahan , continue je.
KAlau ada tanda-tanda cam pening nak pensan tu, renti ok.
Fokus pada JSD dulu.
Lepas perawatan 72 jam, leh sambung amik kopi balik. 
Tu just review based on my experience la ye. 








'MAkhluk asing' yang keluar lepas amik JSD

kalau geli tayah tengok ok. 

















HAHAHHAA.
Ini bukan menda yang kuar dari 'tuuut' selepas amek JSD la.

Ini ialah cekelet choclairs yang si Oni makan , tak abeh.
Pehtu dia pi calit kat meja kerja aku.
Rajin kan anak dara haku..?

KAlau calit taik idung tu aku leh trima lagi la....
Ni calit cekelet gini, waduuuhh.... nasib baik la tak bersemut. 





Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram