Followers

19 Aug 2012

MAlam Raya YAng Penuh Spontan




HAh..!
Besok raya...
Yey.. Yey...

TAhun ni rasanya raya yang paling rilek la wat Makbed sebab tak yah rush balik kampung. 
Semua ahli keluarga termasuk Mak Abah berkumpul di Alor Setar.
Kerana kenalan dan saudara banyak di sini. 

Sebaik je Kimi sampai hari Khamis malam, besoknya tu kami dah gi merendek ke Sungai Petani. 
Jangan taktau... 
BErjalan sakan la even hanya aku, Alang dan Kimi je yg ada.





Sabtu,sebelum sahur Mak dan Abah sampai rumah aku dari Kuantan.
Sesampai je Mak dah kalut di dapur susun kuih raya yang dia buat dirumah dia.
SIap dah label satu-satu untuk anak-anak beliau. 
Hmm... aku memang tak wat kuih raya.
Beli jee.. Lain tu harapkan kuih raya Mak. 
SANGAT TAK BERHEMAH AKU NI. 




Rumah MAkbed yang tak berapa nak siap tu, dipercantikkan lagil halamannya dengan kehadiran pokok bogak yang ABah amik kat rumah Angah di Sik. 
Gilo bapak besaq pokok ni.
Berat gila.
3 orang angkat pokok ni dan sudah semestinya aku bukan salah sorang daripada 3 tu la kan. 
Aku pun tatau apa kelebihan pokok bogak ni sebab belom google. TApi Abah sayang betui kat pokok ni.
Rasa ada banyak kot dia tanam


KEsiann... penat. 





HAri terakhir RAmadhan, kami berpeluang berbuka beramai-ramai. 
Cukup kami 6 bersaudara, pulang tepat pada masanya. 
Itu yang penting!
MAk sediakan juadah berbuka.
Rendang dan ketupat dia dah siap buat. Tinggal nak jamah.
Aku lak siapkan kuah kacang dan nasik impit.


Sejam sebelum berbuka aku ngan Alang kuar gi beli Secret Recipe. 
Nyum--nyum....
NAk makan besok ,di pagi raya. 
MAk lak minta tapaukan Murtabak ROse di pekan Alor Setar.
KEpingin katanya.
Murtabak kat Kuantan tak besh.... tak semewah di sini. 
Semestinya..sapa penah dok Kedah memang akan sentiasa rindukan makanannya.



IFTAR 




HAh,ni lepas makan ni. KEnyang. TAktau nak wakpe...
Ada sorang tu zakat belum dibayar. 
Dah kuar pengumuman raya baru ingat tak bayar lagi. 
So, keluarlah dia bersama adik-adik yang lain gi bayar zakat. 

Dah tu tetiba mai idea nak gi tengok wayang time midnight.
CIter Expandables 2.
Wahahahahha...

Dah seminggu kuar umah tak mekap. MAlas semacam...Eyeliner pon takkboh dah.


Expandables 2 besh.
Sangat sesuai ditonton bersama saudara-mara, adik-beradik dan kawan-kawan yang sama sengal macam anda.
TErbahak-bahak gelak. 
Aksi tak banyak mana pon tapi ntah la apa yg lawak benor kat citer ni.
YAang takbesh nye , pakwe ensem yg muda belia mati awal lak dalam citer ni.
Tinggal yang tua-tua je beraksi...
LAyaaannnnnn~ 
Best lagi la Step Up yang baru tu sebab ado banyak awek seksi..... If that's what you're looking for. 


Oklah..
Dah lewat malam sangat.
Besok pepagi ada sesi penggambaran.
So.. tido dulu yeee...


Sebelum tuu...





Selamat HAri Raya dari MAkbed sekeluarga.
MAaf Zahir dan BAtin.




Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram