Followers

23 Aug 2012

Makbed Bertunang. Tahniah MAkbed.




BAju bertunang MAkbed dah tersedia. 
BAju Biru Turqoise kalernya. 
TAk sabar mengira hari tibanya.
NAk bertunang lagi skali katenya.....



BUKAN MAKBED TUNANG....



Sepupu saya yang bertunang..~





 PAda hari raya ke-3 kami sekeluarga dengan pantasnya ke umah Mak Ngah sebab Kilah nak bertunang. 
KAlau dulu dok Lumut, gi Ipoh tu kira kacang goreng je la kan.
Dekat.
Skang dah dok Kedah, nak pi ke Ipoh tu aku siap tapau stabak lagi kat Juru Autocity. 
Tu la ubat ngantuk berjalan jauh kang. 
Mujarab.
KOrang try la. Amik 2 shots espresso. 
Celik sampai ke destinasi. 


Sampai pun dah malam.
Boleh baca entri INI.


PAda pagi raya ke-4, kami pun bersiap siagalah.
TAk payah masak pape sebab Pak Ngah udah order catering. 
Just masak untuk makan sendiri-sendiri je. 
Sepupu-sepupu lain banyak yg dah sampai malam raya ketiga lagi. 
TApi, nak menunggu sepupu kehormat pulak yang janjinya nak sampai raya ke-3 malam , sama-sama ngan aku, tapi lastnya tak sampai-sampai. 
JANJI NAK MAIN BUNGA API SESAMA~!!!


Tetamu Kehormat kena tutup mata ngan tuan rumah. 


Wah, lemak si Ain ni.
BAru sampai je terus duduk makan. 


Makan lagi si Ain ni..!




Masih lagi aksi makan. Memang kuat makan betui pompuan ni tau. 


RUmah Mak Ngah kecoh betui dan maintain kecoh walaupun pihak rombongan lelaki sampai di laman umah.
Si pentunang masih lagi maitain gelak berdekah-dekah sampai MAk Andak @ Mak Andam bertugas suruh dia diam dan bersopan-santun. 
HEheheh... HAHAHAA.... Kuikuikui~


Dah lama takde majlis tunang-kahwin ni.
LAst ari tu kenduri si Arif, abang beliau. 
TApi, masa Arif takde sesi andam-mengandam sangat. 
TErakhir Mak Andak mengandam anak buah dia adalah masa hari pernikahan aku kot.... 
Memang keluarga kami sangat memerlukan majlis keraian seperti ini. 
KAlau tak, pakat payah nak jumpa. 




MAkbed snap dari jauh je sebab lambat sampai ke depan. 



Lepas selesai sesi perbincangan antara 2 keluarga, maka termeterai satu keputusan.
Keputusan itu tidak pula diketahui oleh MAkbed. 
HAHAHA..minta mahap la ye. 
TApi, Makbed suka la.. Family sebelah lelaki ramai yang datang.
 Insyaallah.... Bulan 3 ni kot kenduri, kata si Kilah. TApi, tarikh betuinye belom confirm lagi. 



Makbed dan si pentunang.... 



Kilah , adik kakaknya dan kazen-kazen beliau. 


Terlanjur majlis bertunang diadakan pada HAri Lebaran, maka sesi yang paling disukai ramai termasuklah ABah aku adalah sesi bergambo. 
Yang paling naya sekali, Puan Presiden le...
Tok Siah. 
Dia kena duduk atas kerusi paling lama tak bangun-bangun demi nak memenuhi permintaan anak cucunya nak bergambo. 


Keluarga Makbed. TApi Alang takda masa ni. DIa ada kerja. 



Cucu Perempuan Tok Siah yang memang pantang sungguh nampak camera. 





Seluruh Ahli Keluarga


Tahniah Makbed ucapkan pada Kilah.
Semoga dipercepatkan jodoh dan dipermudahkan segalanya. 
PAsni, ko dah kawin, mari kita lihat siapa lebih tembam.
HAHAAHHHAAAHHHAAAHHA *gelak Degawan. 



Nak tengok gambo bakal pengantin lelakinya?








Shomel kannn?

JAngan memain.
Inspektor Sahab tuu....









Pasni , sapa pulak nak tunang?

HAaa... mai pileh..!! Mai Pileehh!!!


Kalau ikut nombor giliran, pasni patutnya si baju Coklat depan skali tu. 
Takpun, Si tudung hijau tu ha... 
Cik Ain...JAngan tunggu lelama sangat ye. 



Ada entri lain lak menyusul nanti. 



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram