Followers

7 Aug 2012

Hapdet sepantas kilat



Lets spend a little time updating an entry. 
Dah agak lama tak menaip laju-laju atas papan lektop ni. 
Thank God to whoever had awesome great brain who terpikir to invent such a great gadget like Galaxy Note.
Boleh gak tengok-tengok FB sambil curi-curi tulih entri biarpun sedikit cuma. 

Bonding baik betul aku ngan Galaxy Note iteww... 
I should name her kot kan?
Noty-Noty? 
Ok x nama cam tu?



We had a pleasant journey until tetiba je Bambam Bee found leaking somewhere di bawahnya. 
PAdahal sehari sebelum travel ke Kuantan Inche Kitchi udah pun hantar service. 
Well.. Just to remindyou guys especially sapa yg nak travel jejauh tu, sila servis kereta awal-awal. 
Senang nak repair kalau ada rosak.
Banyak masa untuk repair. 
KAlau last minute nak service, pehtu tetiba je ada rosak memacam , payah le pomen nak repair lelaju.
Silap-sila boleh terlepas pandang.
Itu la yang terjadi kat BAmbam Bee.....


Syukur sangat MAkbed dapat berbuka puasa dengan MAk dan Abah. 
Abah nampak sangat hepi dapat jumpa Oni dan Wawan.
Dan bila Oni dan Wawan ada dengan Tok Wan, Ibu buleh la berehat-rehat. 
Oni nak Tokwan aje sebab Tok Wan rajin bawak dia gi playground. 
NAk harap IBu yang pemalas ni? Heee...


On the 2nd day, kami keluar gi beli baju raya plak.
Bukan takleh beli sniri kat Alor Setar, tapi alang-alang di Kuantan Oni dan Wawan ada baby sitter , so boleh la aku shopping dengan aman. 
Sapa pagi kalau bukan adik kecayangan - Linda. 
Bukan Lin Dan ek.
Linda....

Oni dapat sepasang baju kurung dan seluar jeans. 
Wawan dapat baju je sepasang.
Baju melayu saiz beliau takde plak kat situ. HAbih saiznya. 
Inche Kitchi dapat sepasang seluar dan sepasang baju melayu.
Uih..saiz XS ko tau.
Gelak ngekek Mak aku sambil geleng-geleng kepala. 
AKu tau la dia nak cakap "apala..laki saiz XS, bini lak saiz L.."

HAhHAHAHAA.... 




Muka gumbira lepas dapat pau Mak beli baju raya



Mak dan Makbed

Selamat tengok gambo aku sebab korang jarang dapat tengok gambo separuh badan melainkan pada hari-hari spesel. 



Aku lak beli berpasang-pasang baju raya untuk diri sendiri. 
2 pasang blouse yg mana 1 helai tu rupanya memang sebijik cam Linda punya. Sengaja beli sama walaupun MAk tak kasi. 
Sehelai skirt labuh yang aku tak sure camana dan bila nak pakai. TApi sebab gojes dan teringin nak try, aku beli je la. Bila lagi kan?
2 pasang baju kurung kerana baju lama sudah menjadi besar.
BAju yang keluar dari kotak pula biarpun masih boleh dipakai tapi aku nak update baru la ... nak gak merasa pakai bajuu kurung baru selepas 2 tahun tak beli baju kurung. HAHAHA~

ALhamdulillah...
BErat semakin turun. 
Bulan puasa ni banyak membantu penurunan berat.
Cuma ....itu lah...
Ada baju yang bila dicuba masih belum dapat dibutangkan dengan elok. 
Aku memang bermasalah sikit ngan baju kemeja neh~ 
Sementara orang lain sibuk-sibuk nak menganjal dan membesarkan, aku lak dok termenung camne nak sorokkan apa yg patut disorok. 

Ada hikmahnya....

MArilah kita melabuhkan tudung kita. EHHEHEH~
TAk merasa la nak pakai tudung lapis-lapis tu. 
Aku ade gak try tapi tak berkenan. 
Adakah aku ni dah tua?
TAk reti berfesyen?

LAst skali aku beli pashmina 4 helai. 
SENANG!!

Tidak dilupakan, inner sampai 6 helai. 
MAcam-macam kaler ade. HAmekko..~



KAmi bertolak balik hari ISnin tengahari. 
Saja nak ngelakkan jem sempena cuti Nuzul Quran. 
BAwak Kimi skali sebab nak antar dia balik Shah Alam. 

Udah sampai rumah sewa Kimi kat SHah Alam, Oni lak wat hal..

"Ibu, berrraaakkk..."


PAk Teh mithali


MAka, Kimi dengan rela hari dan pasrah cucikan tinja anak buah kesayangan...
Hehhee... 



OK..
Cukup hapdet untuk hari ni. 
NAk tidokan Oni kejap pehtu nak masak untuk berbuka. 



TErima lah gambo super-perasan-kiut-seperti-oni ini. 





Terima kasih sebab baca. 


P/S- Cadangnya nak gi melawat Soleh di SDMC Subang, tapi tak berjaya sebab keta tu wat hal. Kena cecepat balik. Dalam nak cepat pon jam 12 tgh malam gak sampai umah. Sori NOra. AKu pos kopi ko ekkk....



Sapa lagi nak pesan COllagen Cappucino?








Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram