Followers

22 Aug 2012

ADEGAN HARI RAYA DALAM FAMILY MAKBED YANG BIASA BERLAKU



Keluarga MAkbed besor-besor...
Makcik-pakcik suma kawen, anak takde yang keluar sorang dua.
Sorang keluar 6 orangpaling sikit.
Ko bayangkan kalau Tok Siah ada 8 orang anak?
SOrang anak bagi 6 orang cucu utk dia?


Cengginilah keadaannya kalao dah anak-cucu berderet-deret.....



Berkumpul di rumah Mak Ngah sebab umah dia yang sengaja dibuat besar untuk kami yang sangat ramai...
Dan telah dicustom made ruang tamunya seluas-luas alam bagi tujuan seperti di bawah...



Memula hampar kapet banyak-banyak.  Lepas tu keluarkan tilam



Tuan Rumah bertungkus lumus siapkan 'penempatan sementara mangsa-mangsa'




Anak-anak buah pakat sibuk latam tilam. Sambung main ...




Meeting keluarga. Besok, si baju purple nak bertunang.






KAzen yang sangat hebat di dapur walaupun cuma berseluar pendek je masak. (GAmbo curik ni!)



Keadaan beraya memang tak meriah kalau tak ramai, kan?
Tido la bersepah-sepah pun takpe, janji dapat tido.
TApi yang penting, dapat catch-up stories dengan kazen-kazen yang dah lama tak jumpa depan-depan. Hanya berfesbuk je....
Skang leh sambung kutuk-mengutuk sesama sniri.
Heee...hehehe...



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram