Followers

4 Jul 2012

Tak Tahan Sudah. Super Cleaner Satuuuu!




AKU DA TATAHANNNN!!!



Rimas ngan umah sepah.
 Tido pun tak tenang lansung sebab dalam kepala asek ingat "nak kemas apa lagi pasni...". 
Mak aii..siyes jem otak.


Lagi 2 hari cemni mau aku nangeh campur ketawa setiap 10 menet. 
Aku dah leh imagine diri sendiri berbuat sedemikian.
 HEHE..takut tak? 



Takleh cenggini. 


Aku takleh tengok menda tak disusun ngan teratur dan diletakkan di tempat yg sepatutnya.
 Tempat yg sepatutnya tu turut mengambil kira kadar keselamatan seisi keluarga bila berjalan keluar masuk rumah. 
Skang ni, tahap keselamatan berada di tahap OK-OK ajer. 
Ada kotak masih 'berkeliaran' taktau nak letak kat mana. 
Cangkul pun still dok dalam umah lagi ko tau!
 Seb bek la Oni ngan Wawan tu jenih mendengar 'jerkahan' aku. 
HAIP!!!!!!!!!!


Berkat keprihatinan sorang kawan pesbuk, dia tinggalkan nombor telepon cleaner di area rumah aku.
 Ikut recommendation beliau,org ni bagus. 
Aku kena diskas sniri la ngan org tu. Maka, tadi aku pun telepon laa itu orang.


Walaupun segan ngan umah aku yg rupanya lawa sikit dari Black Pearl, tapi aku tak berdaya dah nak mempercantikkan lagi rumah aku. Kena mintak bantuan la kan. 


"Kita amik RM10 untuk satu jam. Minimum 5 jam."


Waaa... lama gila 5 jam! 
Tak kisah la. 


"Semua kita buat. Cuci rumah mcm mana pun. Jangan risau. Mau suruh lipat kain pun buleh. Bagi mandi you saja tak boleh," katanya diikuti dengan ketawa besar. 


Aku ok jelah.
 Kalau dah sampai 5 jam kat umah aku ngemas, buleh la aku suruh dia cabut rumput kat tepi rumah ngan dalam longkang tu skali. 


Sebab tu aku kena ada banyak duit. 
Senang nak upah orang buat kerja. 


Alang dengar aku bayar RM50 untuk cuci umah selama 5 jam tu pun dia bengang.
 MAHAL katanya.
 Baik dia je yg cuci, katenye. 
Bayar kat dia je, katenye lagi.


Abeh dah aku suruh cuci dia takmo cuci. 
Nak tunggu wiken lak dia free
. Pulak tu wiken ni dia takde gi main futsal. 
TAkde masa da aku nak nunggu dia punya free time nak kemas rumah.
 Masa saya adalah untuk beramal jariah dan menambah pendapatan keluarga.
 Chewahh! 
 Dah tentu-tentu kalau dia kemas aku bagi dia upah, siap blanja makan piza lagi. Haaa...
Skang dia tak kemas pun aku kasi upah dokong Wawan ngan jadi puching bag Oni. 


Besok tukang kemas rumah datang jam 7.30 pagi. 
Dan kendian orang pasang ekon pun datang. MEnarik!!! 


Minta-minta semuanya boleh siap sebelum Inche Kitchi sampai rumah.






Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram