Followers

27 Jul 2012

Makbed dan Kopi Terdasyat Ketika Ini!! MARI BACA!



Rasanya sapa yang kamceng ngan Makbed mostly tau yang aku ni memang coffee-addict. 
MAsalahnya, adalah sukar untuk aku dapatkan kopi sedap kat MAnjung melainkan neskepe tin dan neskepe 3 in 1. 
Kadar kekemarukan aku pada kopi memang di level yang tinggi, sampai time peknen pun aku lansung tak leh tinggal kopi. MEmandangkan aku takleh minum neskepe sebab kandungan gulanya tinggi, aku terpaksa bertahan ngan kopi o je. 

Seb bek Wawan kuar putih melepak. 


PAgi-pagiku dimulakan dengan neskepe. 
NAk pi meeting, on the way pi opis aku akan ke 7Eleven atau ke Kiosk PEtronas untuk beli setin neskefe. KAlau aku tak keje, aku bancuh sendiri neskepe 3 in 1 pek kaler merah. 
Inche Kitchi plak penggemar neskepe o. Dia pun sama. Setiap pagi neskepe o. GI kedai mamak pun, itu je minuman nye. 

Travelling pun mesti beli neskepe.
 WAJIB ADA.
 TAk makan pun takpe. TApi neskepe lah penyelamat perjalanan daripada ngantuk. Gitu lah penangan neskepe nih.


Pun begitu, tabiat mengambil neskepe secara berterusan ni menyukarkan aku menurunkan berat badan. BErtambah teruk bila usia kita ni makin tak muda, kan? 


Hinggalah pada suatu hari....


Jiran MAkbed (skang dah jadi ex-jiran) si MAkcik Urut TErsohor tu mem'publish'kan gambo beliau yang terkini selepas beliau pulih dari pembedahan tempoh hari....


Cengginilah rupa paras gambo dia..




Aku memang kenal dia dekat 5 tahun ke 6 tahun gitu. 
MEmang le dia ni berisi. Sama la cam haku.
 Kitorang ni memang kuat makan.
 Kalau bab makan je, pantang offer. Suma tala sama je. HEHHEE...
 Aku siyes tak pasan yang dia dah kurus. OK, aku pasan la dia kurus tapi aku tak pasan yang dia dah kurus banyak!

MAybe sebab aku selalu sangat nampak dia. JAdi tak pasan. 


So, dia pun share dengan aku tentang satu produk yang dia guna. 
MEmulanya, dia ni minum sebab saja-saja je. 
KAt umah dia penuh ngan kopi-pra campur. Boleh la diumpamakan, kalau gi umah makcik ni sama la macam gi kedai mamak yang ada peket kopi melekat-lekat kat ketas keras, mengikut brand dan jenama memasing. HAaa...cenggitu lah. Sebab utama...  sapa yang pi umah dia biasanya bancuh air sniri. 
So ,pilih la kopi apa mau. 


Dia memperkenalkan kat aku Collagen Cappucino keluaran Herba Culture
MAsa tu dia dah sebulan minum kopi tu. Dan dia makan Pil Halia. 
Kopi tu katanya membuat dia rasa kenyang dan tak berapa nak ingat nak makan nasik. 
DItambah pulak dengan dia yang terpaksa berpantang selepas pembedahan membuang tumbuh-tumbuhan ketumbuhan dalam perut, so dia punya speed limit kurus tu jadi berlebih-lebih pulak. 

ALhamdulillah, nengok dia kurus dan berseri wajahnya buat aku rasa gembira. 
TApi tu la... MAsa tu aku dah pun pindah. DOk jauh. Awat la yg dia tak habaq awai-awai masa aku dok kat atas rumah dia dulu? Cissss....


Tengok diri dia membuatkan aku pun nak cuba. 
LAgipun, kopi kan?
 Got nothing to lose what...... I might lost some weight while drinking it
CUma aku rasa cam tak yakin je la minum kopi tu buleh kurus. Huuu... 
TApi, aku order gak sekotak Collagen Cappucino dan Pil Halia. Considering my age yang semakin 'muda remaja' ni, I should consume more things containing collagen kot. 
TAk de duit mak nak cucuk botox dan vitamin c~ 


PAda hari Collagen Cappucino tu sampai kat umah aku, aku baruuuuu je balik Tesco dan antara barang yang aku beli kat Tesco tu adalah NEskepe 3 in 1  peket merah. HEhhehe... 

Sebaik saja melihat kotak Collagen Cappucino yang kaler purple tu, dengan rakusnya aku bukak, aku amik 1 sachet dan bancuh dengan air panas. 


RAsanya sungguh macaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm KOPI!

Huahuhahauhua...


TAkkan kat kotak tu tulih kopi skali minum rasa koka kola pulak kannn? 






Selepas beberapa hari kemudian,baru aku perasan yang aku takde lagi bonding dengan neskepe. 
Even suami belikan aku neskepe setin masa travel pun aku minum tak habih. Dah takde rasa teruja lagi dengan neskepe dan perubahan itu ternyata membuatkan aku gumbira. 

Neskepe 3 in1yang aku beli awal kat Tesco tu aku tak sentuh lansung!

Korang penah minum neskepe atau kopi pra-campur lain pehtu kencing korang berbau sama cam neskepe yang korang minum tu? 

TApi, minum Collagen Cappucino ni, memang takde. Normal je....

Aku tak pasti la yang bab kurus sebab aku dah lama declare war dengan mesin timbang. 
BAgaimana pun, Collagen Cappucino memang terbukti membuatkan aku sentiasa 'tak rasa teringin' nak makan. 
BUkan membuatkan aku rasa kenyang ye.
 Rasa lapar tu ada cuma lebih terkawal pengambilan makanannya.
 BAk kata orang , makan ikut sunnah Nabi kita.
 MAKAN KETIKA LAPAR. BERHENTI SEBELUM KENYANG.
 HAa... kalu ngan Collagen Cappucino ni aku boleh mengamalkan cara makan cemtu.
 Sebelum ni, memang lansung tak boleh!

Sebelum ni aku MAKAN EVEN KETIKA TAK LAPAR, DAN BERHENTI SELEPAS MENGAH




Melihatkan perubahan 'sikap' aku yang dingin kepada neskepe, maka Inche Kitchi support aku terus mengambil kopi ni sebagai minuman harian. 
Ternyata, Collagen Cappucino bebetul menyelamatkan aku dari terus di dalam ketagihan kopi yang dasyat. Itulah perubahan paling ketara yang terjadi kat aku selepas minum Collagen Cappucino nih.
 KOrang pun tau betapa bahaya nya amik neskepe express tu kan? Huuu.. 


Perubahan kedua aku adalah aku dah tak tanya lagi "lepas ni nak makan apa?" .
HAHAH... MEmang dah takde. TAk makan nasik pun takpe. TAk de emo-emo dah.
 TApi kesian kat anak ngan laki aku plak sebab aku malas nak masak..... HEee...
 OK, itu perubahan yang tak berapa nak bagus ye. SIla jangan ikut. 


JAdi, pada rakan-rakan blog sekelian, dan pembaca-pembaca yang dikasihi, sesapa yang nak tahu lebih lagi pasal Collagen Cappucino  with Vitamin C silalah LIKE page HAIDA KAMARUZAMAN COLLAGEN CAPPUCINO. 

Aku syorkan korang cuba lah. 
Khususnya pada penggemar tegar kopi, udah-udahlah minum kopi-kopi yang tak de membawa pekdah meskpun ianya sedap. 
By the way, aku still minum starbucks tapi aku takleh minum hari-hari kan kopi tu sebab mahal. HAHAHAHAH~ 
Collagen Cappucino ni murah je. RM49.90 sekotak. 
Anda minum. Anda dapat pleasure minum kopi seperti biasa dan anda jugak dapat manfaat daripadanya. 



Berikut adalah kandungan COLLOGEN CAPPUCINO +VIT C HERBA CULTURE:


COLLOGEN
-Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus pada wajah.
-Mencantikkan tisu kulit



VITAMIN C
-Sebagai Anti biotik bagi mempertahankan sistem immunisasi



GUARANA
-Memperbaiki sistem penghadaman
-Awet muda

KAYU MANIS
-Melancarkan pengaliran darah
-Mengurangkan glukos dalam darah dan kolestrol

KACIP FATIMAH
-Meningkatkan keindahan wajah
-Mengurangkan glukos dalam darah dan kolestrol

MANJAKANI
-Melicinkan dan Memelihara Kulit
Mengecut dan Mengetatkan Rahim dan Peranakkan wanita

SERAPAT
-Memperbaiki dan menegangkan tisu
-Menegangkan dan Mencantikkan kulit
-Menguatkan otot dan sendi..







Di bulan RAmadhan ni lebih besh bila aku bersahur dengan sepeket Collagen Cappucino dan air suam banyak-banyak. 

Dan yang terbaru, I just lost another 1kg. 
Selepas 2 minggu minum kopi ni secara tak berapa nak istiqamah.
 Sebab stok habih la pulak tetiba. Asik dok promot kat orang je. AHAHAHHA...~

TApi aku tak fokus pun tang kurus tu. 


Kemudiannya aku sedar yang Collagen Cappucino ni membantu aku melupakan makanan seketika dan menghentikan tabiat minum neskepe sejak sekian lama dan itulah sebenarnya syarat utama untuk aku turunkan berat badan. 
Selama ni susah nak turun sebab aku lansung tak brenti minum neskepe tu. 
It's not that I didn't know or did not realize the reality that all my food I consumed especially that coffee are BAD, I just didn't  have the courage to stop myself from taking it. 


NOW, I can simply STOP , effortlessly. 


Thank you my friend, Haida for the good share. 


Oh.. just nak gtau yang Collagen Cappucino tu boleh diminum oleh orang yang memang lansung tak minum kopi sebab takut migrain. 
Boleh diminum oleh ibu hamil.
Dan lelaki juga boleh minum.......(Don't worry about the kacip fatimah and manjakani. It won't harm any part of your body,guys!)



This is my sharing. 
A bit long.
Dah lama nak taip tapi tunggu masa yang sesuai je. 



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram