Followers

8 Jun 2012

ROTI KAWIN DAN NESKEPE GOYANG


Aku masih lagi ada penyakit 'lupa hari'. 

Seminggu jenjalan sakan. Dengan Bambam Bee ekonnye rosak dan tersadai kat bengkel, it won't stop us from exploring the world.

Oni  ngan Wawan paling bes sebab hari depa tak penah sunyi. 
Ada je tukang sorak, tukang acan , tukang dukung, tukang bagi mandi dan tukang basuh berak diorang. Pun begitu, sian depa sebab asyik kena gigit nyamuk je. 
Nyamuk Kedah ni geram-geram kat anak aku kot? 
Dok Lumut nyamuk dah bosan nak geget. Aku la penat kena tolong garu kaki Oni je. Ngeee~


Kalau dok Mergong, selagi aku tak 100% pindah, dapor rumah tu memang tak berasap lah. 
Padahal, dah ada dapoq gas, tong gas suma. 
Cuma dapoq tak lengkap la kan kalau takde pisau masterchef, papan potong, pinggan mangkuk, dan segala gadget serba canggih yang perlu ada ...
 So, Mak aku malas nak masak katenye. 

JAdi, satu family tu tahan makan kat luar je start dari bekfes sampai la ke dinner. 
Tereris betui.
 Keseluruhan perbelanjaan makan di luar ditanggung beres oleh Abah sebab anak beliau yang kiut ni dah kopak. Ngan nak jalan, nak pindah, keta rosak... 
Sori Abah. Next season lah akak blanje. *Malu siput.



Neskepe Shake. I suka gelas nya yg ramping tu

PAgi-pagi depa akan ke kedai mamak , sebelah ngan bekas opis Bank Rakyat di Taman Rakyat Mergong. Neskepe ni memang power siot. 
Tapi stenbai la ayaq sejuk segelaih kot satgi melugai (muak) lak.
 Orang yang ada diabetis takleh minum nih. 

Adik-adik aku pakat order 'Roti Kawin'. 
Memula dengaq tu heran jugak la apa menatang la roti kawin tu. 
Mamak tu pun cam dah paham dah. Takyah cakap banyak. 
Adik aku sebut 'KAWIN' je, mamak tu dah hangguk-hangguk terus "KAHWIN WONNEEER, SAPDEK!!" dan tukang tebar tu pun respon... "SIAP!!!!"

GAmbo roti tersebut aku lupa nak snap. 

Tapi, sebenarnya roti tu adalah gabungan kerjasama antara ROTI CANAI dan ROTI TELUR. 
Maka terhasillah ROTI KAWIN tersebut........

Aih.. sedap gak tau. Kenyang gila la makannya sebab roti 2 bijik kan? 
Memang tak makan tengahari dah pastu. 


Tu la kesah bekfes kami ...



 Rumah MAkbed masih dalam proses pembikinan.


Nampak tak Ju-ONi kat situ?

 Abah tengah sibuk siapkan tembok besar cina sebab pagar rumah dah roboh. Kemain tinggi temboknya Bah... Takleh la kami main badminton ngan jiran sebelah nanti.


Pas siap dinding tu nnti, giliran aku lak. Aku dah niat nak tukar tingkap nako umah tu kepada tingkap yang lebih berprestij. 
HAAHHAHAAHAHAHh~ Mekasih Inche Kitchi kerana sudi menjadi Ahlong sekejap. 

Dah siap suma nanti, leh la cat. 
Aku memang sangat suka bab decide kaler cat ni. 
Tengok je la kaler Bambam Bee yang aku decidekan catnya tu. 
Menawan kan? *Perasan melambung! 

Tapi takat pilih cat buley la. 
MENGECAT aku tak suka. Hukhukhuk~


See u in the next episode




Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram