Followers

13 Jun 2012

Oni..Oni..Oni...






Semakin besar, semakin kuat aku menjerit memanggil dia. Huuuh~
Dan dia plak, semakin terer mengusik aku.
Dia tau yang aku memang pantang bila panggilan tidak disahut. 
And, that is what exactly she likes to do....

She knew that I like to dress her up as soon after she finished bathing. She is supposed to sit down sampai aku siap sikat rambut dia.
And...
Yet, she just love to run around the house bolen je... waiting for me to chase her like mad. She knew, if her mother do not stand up and chase her, the mother will have to shout super crazy loud. That makes her happier! Ciss..

She talks like adult. 
Be careful on whatever slips out from you mouth, because she remembers it easily.
She would use it against you. 

She can sing this lyrics in full...

"I need A Doctor, to bring me back to life...." 


Gelak bahak-bahak dengor dia nyanyi. 


Oni boleh diharap jaga Wawan.
Tapi bila aku ada kat depan, dia membuli adiknya.
Curik beskut adik la.
Wat adik dia cam kuda la. 
Sian la si Wawan tu asik kena buli ngan Oni. 
Wawan pun dah jadi super kuat dah sebab terpaksa survive menangkis serangan Oni.
Dan skang pandai wat serangan balas dah Wawan ni. 
Aku nengok je... 

Salu gak aku buat-buat majuk ngan Oni bila dia tak dengar cakap.
Aku diam je. 
Dia cukup susah hati kalau aku tak senyum dan tak pandang muka dia even sekejap. 
"Ibu....jangan la majuk...." 
Oni akan cuba gak provoke aku soh cakap ngan dia. 
Cara-cara provokasi untuk Ibu yang merajuk ialah :
  • cium pipi Ibu banyak kali
  • mintak Ibu cium pipi dia plak. Guna ayat cam org tak cukup kasih sayang.."ibu.... cayang la Oni...."  Dengan nada suara yg sungguh buleh wat org kesian. 
  • tapi kalau Ibu 'degil' jugak, mulalah nangeh ketakutan. 

Oni suka ikut Ibu jalan-jalan. 
Tak dapat apa-apa pun tak apa, janji buleh jalan-jalan ngan Ibu dan Ayah. 

2 bulan lagi besday Oni. 
Dah nak masuk 3 tahun. 
 
Dan kamu masih lagi nampak macam baby di mata Ibu. Dan kamu masih Ibu peluk seperti mana Ibu peluk kamu masa kamu baby-baby. 

Dia permata hati kami sekeluarga. 
Kesayangan ramai orang.
Penghibur yang entertaining tapi melayannya memenatkan. Ngaaaaaaaaaaa~








Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram