Followers

5 Jun 2012

Bila Dah Kata Taknak Taugeh Tu, Taknak La....


Destinasi makan seterusnya tidak melibatkan Abah dan Mak.
 Just kitorang je adik-badik kuar tetengah malam sebab rasa macam lapar. 





Letaknya kedai ni dekat-dekat ngan Shahab Perdana. 
Kira sejalan la. 
Tapi kalau mu jalan kaki dari Shahab gi kedai ni memang lenguh lutut jugak. 
Kedai ni besar.
 Nama feymesnya Koeyteow Iman. 
Tak silap perkiraan aku, ada 3 bijik kedai berderet nama IMAN ni. Aku pun tengok sekali lalu je. 

Tapi, yang peliknya walaupun kedai dia besar, semua pelanggannya lebih suka dok makan tepi jalan, tepi parit dan tepi jalan. 


Maybe rasa koteaw tu lebih sedap bila dimakan sambil menghidu asap kenderaan yang lalu-lalang. 


Gila panjang beb meja depa ni susun kot tepi jalan tu.

Kata Alang, kedai ni memang senantiasa ramai orang. 
TAk payah tunggu musim bola ke, musim penyakit kaki dan mulut atau musim pilihanraya. 
Memang ramai dok ado. Tak dapat dinafikan. 
Aku gi kedai ni jam 11 lebih, pun payah gak nak cari meja kosong , yang bersih. 
Diulang, meja kosong, yang bersih.

Dan kalau aku lah yang jadi pekerja kat situ, kompem kurus.
JAuh nok nak berjalan amik order dari hujung jalan ke hujung sana. 
Hahahahhaa...~ Nangeh ketiyak weh!



Eksaited nak order


Bagaimanapun, servis kedai ni tak begitu mantap biarpun ramai pelanggan.
 10 menet kitorang tunggu, takde pun waiter datang tanya khabar kitorang. 
Kitorang plak kena panggil waiter dan tanya khabar waiter tu. Ada ka patut?

Udah tu,amek order salah. 
Sebut nak neskepe o ais, dia antar neskepe ais. 
Malam tu memang malam Inche Kitchi la kan.. Suma menda yg dia order , salah hantar.
 Dia request nak koteaw takde taugeh, skali mamat tu hantar koteaw ade taugeh. Haaa.. berbulu harimau la laki kawe. Terus hilang ensem beliau di mata ku. 

TAk salah kat dia gak... 
AKu lak request koteaw takde kerang. 
Skali, mamat ni antar semua koteaw yg kitoang order TAKDE KERANG. 
HAHAHAHAHAH Hamek KAU!


Disebabkan kitorang malas nak bising-bising, kitorang bedal je la.
 Yang Inche Kitchi plak , majuk. Dia return balik koteaw bertaugeh tu, pehtu terus merajuk taknak makan.
 BAlik umah, order beger OTAI, makan sengsorang dalam bilik. Tu geram le tu. 


Pehni, memang kompem dia takmo pi kedai tu dah. 
Kuang Kuang Kuang...


Wajah teraniaya


 
PApepun, just nak cakap... 
Sedap lagi charkoteaw kat depan Hospital Manjung tuh okeey....




ni gambo awek Alang.


Habih dah



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram