Followers

23 Jun 2012

BAJET COOL vs SUPER COOL



Hari ni bagai takde idea nak menulih. Tadi gi tolong jiran rumah atas prepare bahan untuk masak besok sebab dia nak wat doa selamat. Sungguh rajin kan beta ini?


Alih-alih, umah sniri takde lauk nak mkan. Nasib baik ada Encik Ronel Mekdonel tolong masakkan. Siap gak sepinggan chicken mcdeluxe sama dabelcisbeger. 


Well....


Makbed terpanggil nak menulis tentang gambar yang bila tengok sekali nampak cam sentap, tapi tengok banyak kali rasa macam KESIAN SANGAT kat para 'model' yang beraksi dalam ni. 


7 BUDAK PEREMPUAN YANG BAJET COOL 
vs
7 BUDAK SEKOLAH YANG SUPER COOL

7 budak yang ntah pape



Mungkin cara aku membebel ni dah sama taraf macam makcik. HAHAHA..Yela, aku pun dah ada anak saudara ramai dah. Aku sendiri pun dah ada anak. Apasal ek gambo jadi cenggini? Berapa tahun sangat kah beza adik-adik aku ni ngan zaman aku sekolah besar-besar ni? 

Ala..itu cuma aksi jari jerr. Kalau kita berfikiran positif, takkan jadi isu gambar gini kan?

Memang boleh nak berfikiran positif. Tapi, kan lebih baik kalau aksi jari cenggini tak dilakukan lansung sebab signal cenggini secara globalnya mengetahui apakah maksudnya. Kan? 

Kalau lelaki buat pun nampak hilang kejantanan- KAlau aku sniri pun leh hilang selera menengoknya. Inikan pula gadis-gadis cilik ini yang buat. Tengok muka comey-comey belako. Tapi, terus jadi tak comel bila ada plak aksi tak sepatutnya di situ. 

Ingat lah adik-adik ku...dan sesiapa je... Gambar sekolah khasnya, tetambah pada tahun akhir adalah gambar yang kekal sampai bila-bila. Kalau tak suka, buuleh buang, buleh bakar dan sebagainya. Tapi, kalau kamu mahu membiarkannya kekal , biarlah yang terabadi di atas gambar tu sesuatu yang boleh membuatkan kita tersenyum dan banggakan. 

Abeh kalu udah cenggini la aksinya, besok-besok kome dapat anak banyak cakap cam si Oni, dia tanya plak ..."Ibu, apasal jari camtu??" sambil dia pun buat sama. Hah, apekah? Jenuh gagap nak menjawab nanti.


Bila 1 Jari Lebih Senang Ditunjuk Berbanding 2 Jari


Tapi Makbed kagumlah... Zaman aku bergambar dulu, seteruk mana gila bergambar aku dan kawan-kawan aku neh, kitorang pandai bajet diri comel-comel dulu sebelum gambar disnap. 

Sebab kamera dulu pakai filem Kodak. Kalau 1 snap salah, takleh delete ok. Bazir! Masa cuci pun takleh pilih-pilih. Keluar semua gambo termasuk yang hodoh-hodoh. Yaiks!

Skang zaman dah lain. Buleh snap apa saja gambo berapa juta snap pun. Senyum tutup mata, dilit! Mulut ternganga luas sangat, dilit! GAmbo tak berapa nak santun, dilit! Mudah kan??? 


GAMAK TAKDE IDEA SANGAT CAMANA NAK BERGAMBAR COMEL , MEH SINI AKU TUNJUK GAMBO CONTOH:-





7 Budak yang super cool

 
All these were captured around 12 years back. 
Gambar sekolah.
 Ye la.. aku bukan skulah mat saleh, kot nak ada prom night ke hape. Kat skulah haku takde. 
Ada qiyamullail je lah banyak tetambah dekat time SPM lak tu.
 Takkan nak amek gambo time air liur basi kat pipi lak?
 Takde nafsu nak amek bergambo kot time tu.
 Dulu nak gi qiyamullail pun kena paksa. 
Skang da insaf dah. Takyah suruh pun leh buat sniri. 

OK, terkeluar landasan suda.

Hari sukan sekolah ada hari di mana kami yang sedia gila ni menjadi-jadi gilanya.
 Korang tengok gambo-gambo kanak-kanak di atas, pehtu korang bandingkan dengan gambo atas sekali. 

Mungkin bezanya terletak pada tahap comelnya adik-adik dalam gambo atas skali tu.
 Banding ngan kami , kami tak comel mana pun....
 Kami cuma sekumpulan budak yang gemar membuat bising di sekolah saja.

Makbed cuma nak kempen......
 Contohilah gambo-gambo kami. 
Hindarilah bergambar seperti yang di atas sekali tu. 
Merisaukan ajelah...


Papepon, ianya cuma sekeping gambar duhai anak-anak gadis. 
Yet, this ONE picture can destroy you somehow, someday.
Teruk~ 
So, belajar dan jadikan teladan yer. 

Layan pulak aksi 2 beranak ni. Ngaaaa~




Tengah ngemas few stuffs lantas terjumpa beberapa keping gambo lama. Terus buat diri ini rasa begitu tua. Sob~Sob~





Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram