Followers

27 May 2012

Sekali lagi MAkbed mendera si Kimi. HAahahhahaha *gelak Boris the Animal








OH tidawwwk!!!

Dia ni, asal datang umah haku je memang tak sah kalau tak masuk dapo. 
Pastu godek-godek dapo tu macam terer je.

Tapi.. memang dia terer pun. 


KAlau datang umah, dia mesti akan siapkan setalam kek batik / biskut batik kat dalam peti es umah aku. Heee...
Bukan kat umah aku je dia buat. Kat umah sapa pun sedara-mara yang dia pi, dia akan buat upon request. Kalau Tok Siah ( Nenek Kitorang, moyang si Oni) datang umah kitorang pun, dia takkan balik selagi Kimi tak stuju wat setalam kek batik biskut merie tu kat dia. 
KAlau Kimi gi umah dia kat Taman Bakti, Ampang tu, dah tentu la kena wat kat dapo umah Tok kan?


Gitulah al-kisahnya kek batik, pengerat hubungan kekeluargaan kami. Sebut nama Kimi je, memang keluar kek batik biskut merie tu je. HAHAHHAH~ 


Resepi detail buleh baca kat entri ni - MAKBED TELAH MENDERA ADIKNYA SENDIRI.



Kacau bahan. 2 je bahan dia. Biskut meri ngan milo



Yg ni tak payah letak ok.





KAcau-kacau sebati.


Menggunakan formula, kalau tak cukup milo , tambah je milo sampai puas hati. HAHAHA.. Takde ratio yang tetap. Buleh dikatakan resepi dia ni lebih mengikut perasaan si pembuat je. KAlau pembuatnya kedekut, maka kedekut lah jugak rasa kek batik ni. 

Makan selalu-selalu, memang leh gemuk. INI BUKAN MAKANAN KESIHATAN ok!






Inspektor Jalil was in town yesterday. 

Tok Wan on the way nak balik Aloq Staq dari Kuantan.
Singgah Lumut nak tengok cucu. Huu...sanggup tu. 
Dapat la Abah makan kek batik Kimi. 




Tok Wan makan dulu



Tok Wan suap Wawan

 

Tokwan suap Oni lak



Seperkara tentang Abah yang perlu anda tahu..

Abah sangat suka pi market. 
Selama aku membesar ngan dia, yang salu pi market adalah ABAH.
Dia memang sangat terer kalu bab market ni. 

Aku ingat bila gi jalan di luar kawasan 'jajahan' beliau, dia tak reti la pi market kan.
HAHAHA..
Salah rupanya telahan aku.
Pagi ni, dia pi market sendiri je. Aku tayah teman. 
Siap bawak Oni ngan Wawan lagi. 
Rupanya, dia memang suka makan pulut dakap / pulut pisang kat pasar TLDM.
 Dan dia pun layan minum teh ais kegemaran aku kat situ. 

Nampak tak teh ais atas meja, depan Oni kat gambo tengah tu?

Minum je. Boh straw. Pakat sedut dalam jug tu. 
TAk payah gelas or cawan. HAHAHA~ 




Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram