Followers

5 May 2012

My Precious Eye Bag


2012



Dimamah usia dah aku ni...? 


Ce tengok gambo once upon a time..


2007

2008



2009



2010




2011




Masa berubah.
Manusia pun berubah. 
Aku pun berubah.
Dulu takde hala tuju. 
Skang dah banyak betui hala nak kena tuju. 



semalam


Wrinkles dah ada dah sesikit. 
Zoom gambo baru nampak. 
Sebelum ni tak peduli sangat pun pasal wrinkles.
Kedut tu la bukti experience aku.
Kedutan di wajah tu la 'integriti' aku. 

Tapi tu la....
Eye bag tu teruk kan?
Ada org sejes pi facial. 
Tapi Makbed benornye takut sgt nak pi facial. 
Takpenah pegi facial hokey... so agak jakun. 

Those eyebags are the results of heavy workloads. 
Bukan kerja berat cam buruh tu ek. 
Kalau keje cenggitu, aku kurus suda. Siap six pack and no-flabby arms. 
Tangan yg aku ada skang, kalau aku wat chicken dance, boleh terbang dari point A ke Point B. 
HEHEHEHEHHE... *lawak je. 

Boh timun mungkin berkesan, cuma aku tak cukup istiqamah nak boh timun. 
Boh la sehari, pehtu kecut jela timun tu dok dalam peti es. 
Membazir. 

bab facial tu ekceli, Makbed sniri pun tak ada spesifik tools untuk menjaga muka. 
KAlau korang maybe ada certain brand of make-up start dari toner sampai ke cleanser. 
Aku takde... Bukan tak mampu beli.
Tak pakai pun kalau beli. 
Alhamdulillah, jerawat takde. 
Maybe aku da lepas zaman naik jerawat. 

Sebelum penah beria pakai pencuci muka. 
KAwan aku la rekemen.
Pakai 2 kali, terus muka rasa cam panas.
Rupanya, tak tahan. 
Pehtu dia ajak pi facial.
Lagi la aku takut nak pi. 
Muka aku serta-merta berparut , jerawat naik dengan meriahnya selepas tu sampai aku kompius tu jerawat ke cendawan. 
Aku lak ade satu perangai huduh yang takleh buang sampai la  ni - PICIT JERAWAT!
Lagi teruk la muka aku pastu. 

Last skali......
Entah camana ntah jerawat pun tak tumbuh dah. 
Tinggal parut je.
Dulu aku suka makan pisang.
Lepas makan pisang, aku tenyeh kulit pisang yg bahagian dalam tu kat muka.
Biar la sekejap, pehtu basuh sampai bersih. 
TAktau berapa lama jadi tabiat tu, lama-lama ilang pulak segala parut dan jerawat pun takmo naik. 

Masa memula keja, excited juga la pakai mekap.
Tapi mekap gegitu je la. 
Tak reti pakai foundation sume tu.
Masa kawin je pakai. Tu pun orang bubuhkan. 
Lepas ada anak ni, lagi lansung tak pakai. Sebab tak dan !!!
Dapat calit celak mata lagi tu kira syukur dah la. 

Kata kengkawan yg dah biasa tengok aku hari-hari, eye bag kat mata aku tu dah serasi  ngan aku dah. Kalau takde musti tak MAKBED. 

Sabo jela...!


Tunggu ado duit sikit aku wat rawatan eye bag lak. HUHUHUhu~


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram