Followers

30 Apr 2012

[REVIEW] THE AVENGERS


oHSEMM!!


Ok... this is action-thriller-fiction-comedy type of movie. It is representing your favourite superhero in a way that you can Never imagine. 


Superheroes sometimes do silly things though. Well... adatla kan.
Nobody's perfect. 





Movie ni memang ditunggu-tunggu sejak sekian lama.
Lepas semua watak superhero kecintaan digarap secara detail dan dipertontonkan sejak tahun lepas, maka lahirlah the Avengers nih.
Wa kuciwa sikit sebab Agen Coulson kecundang di tengah jalan.
But, cara kekecundangan beliau pun begitu style , sehingga beliau mati pun orang sempat gelak sekejap. 

Tapi, tengok wayang pun tengok gak.

Gelak, gelak jugak. I did learn something from it.

  1. Walau cemana hebatnya pangkat, kuasa, dan tahap kebrutalan masing-masing, teamwork perlulah ada bila nak mencapai kejayaan dalam sesuatu misi. 
  2. Bila semua yg ada power pakat-pakat nak tunjuk POWER dan besar kepala masing-masing, ended up no body is doing the MAJOR PART of winning, that is LISTENING. So, kena dengar dulu baru wat decision. Seek to understand, then to be understood. Habit number 6.
  3. Everybody matters. Takde sapa yg tak penting. Suma penting walau sekecik-kecik orang skali pun. Walaupun Thor hanya ada mertun ajaib dan Captain Amerika tak reti memandu sebarang kenderaan, tapi mereka juga penting dalam menjayakan misi menyelamat dunia. Hikhikhik~
  4. Nick Fury walaupun matanya takde sebelah, ia tetap bukan penghalang untuk menjadi ketua yg bagus. Even kekadang tu terpaksa bohong sunat untuk memastikan para superpower ini menjalankan tugas. 
  5. Hulk walaupun dia bebal bila dia jadi Hulk, tapi dia sangat kiut. Eh,, ini bukan pengajaran! Well.....  sifat baran dan bengis adalah sangat berguna kepada kita ......... BILA KITA BERHADAPAN DENGAN RESAKSA YANG BENTUKNYA SEPERTI LIPAN dan demi-god bongok cam Loki.. Selain daripada resaksa ganas dan Loki, sifat bengis tidak dibenarkan guna. Mekasih~

Favourite scene Makbed:

Banyak gila! Korang kena tengok sniri.

Tapi yg paling best adalah scene Loki kena hempas ngan Hulk macam Makcik Senah kat kampung aku cuci kain kat tepi sungai. Ntah mana lah Hulk belajar bertempur seperti itu.
Walaupun ia kedengaran ganas, tindakan tersebut tidak lah nampak ganas pun. Siyes ~


Bintang yang patut diberi kepada movie ini adalah, sebanyak bintang yang bertaburan di langit. 




Nak pi tengok lagi  la pasni.



WAR IS NOT WON BY SENTIMENT
IT IS WON BY SOLDIERS




Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram