Followers

24 Apr 2012

Oni dan Nombor 2





Cik Oni kita skang sedang belajar mengira satu dua tiga menggunakan jari. 

Stakat skang ni, dia baru pas buat nombor 1 dan nombor 4. 

Owh, I think her favourite number is 'EMPAT'. 
Sebab bila dia sebut 4 je, dia cam bangga semacam. HAHAHAHA...
Ibu nye faveret number is 2 dan 8. 

Oni tau what 'dua' is. 
Sebab setiap kali diberi barang dia akan cakap "dua". 
"Dua" to her means, satu untuk dia dan satu untuk Adik. 

So, today Oni is learning how to show "DUA" using her fingers. 



Susah jugak nak tunjuk number "dua"  ni tau....





She tried to fold her little fingers so hard, until aku pun rasa nak tolong je.....



The suddenly the fingers came out like this...


Ibu, betui ke ni?


Hmmm.... kira betui la tu kan??



Ok Oni....Clever girl.
Tepuk! tepuk! Tepuk!!!


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram