Followers

27 Apr 2012

Makbed's Journal Bertemu Akak Nora Berkisah



Tahniah kepada diriku sendiri. 

Baru 10 bulan bersalin, aku dah ada baby baru!



Tarikh kejadian: 26 April 2012
Lokasi : Kampung Melayu Subang



TARAAA!!!!




Baby baru Makbed


Comel tak?







Gini gaya pro pegang baby ye.

Tu Iffat le. 
Aku ni cuma mak angkat aje. HAHAHAHAH~




Ni hah mak betul Iffat.....


Pose itu penting.

Terima Akak Nora Berkisah kerana sudi menerima kunjungan Makbed dan Inche Kitchi. 
Dalam berpantang pun sanggup kuar umah jadi JAGA kat tepi jalan sebab aku cari umah dia tak jumpa.

Syukur tak terhingga sebab dapat jugak jumpa makcik ni setelah beberapa percubaan untuk bertemunya gagal sebelum ni. Inche Kitchi pun join tau. 
Haa..bukan senang~ 
Insan terpilih je leh jumpa Inche Kitchi ni. HAHAHA~


 Dah lama sangat nak tengok Soleh. 


Tapi, eksaited nak tengok Soleh punye pasal, aku lupa terus snap gambo beliau. 
Ade gambo Izzat je tengah sibuk main game pakai Galaxy Tab apak dia.





Soleh nampaknya sihat. 
Pada mata aku, perkembangan beliau skang ni memang sangat baik la. 
Kalau ikut expectation sebelum ni, tak sama lansung. 
Besh dapat tengok Soleh senyum. 
Dan bulu mata Soleh memang panjang.
 KAlah bulu mata Oni oke. 


Baby baru plak, Si Iffat ada kuning. 
Harap-harap segera sembuh ye kuning kamu. KEsian mak kamu. 
Nora lak secara fizikalnya sihat dan kuat. 
Tapi, paham-paham je la kalau ibu berpantang ni, di luar nampak ok, di dalam Allah ajelah yang tau. Dia cakap dia gemok, tapi aku tengok ok je. 
Perut je boncit tapi sebab dia baru je sminggu bersalin, mmg le cenggitu. 
Kesimpulan, aku lagi gemok dari beliau la. Pertandingan sapa lebih gemuk ke hapa ni?


Kejadian ini berlaku semalam. 
Kebetulan, Inche Kitchi nak gi Jabatan Laut, Klang. 
Aku pun ngikut skali dan misi utama memang nak gi jumpa Nora. 
Tak kira!! 
Berkat keazaman nan jitu tersebut, akhirnya aku bukan saja jumpa Nora dan anak-anak beliau, aku siap jumpa asben dia, mak dia, ngan mak mentua dia skali. 
HAHAAa... So, suma dah kenal sapa Makbed skang. 


Selesai segala urusan, aku gi jumpa Fatin plak.
 Anak dia admitted kat Pusrawi Jalan Tun Razak. 
Alang-alang dah ada kat KL, aku ngan Inche Kitchi meredah jem ke sana pulak. 
Lagipun , Fatin dok sorang-sorang kat wad. Hanin Nayli pulak kena dok inkubator. 
Khalis the asben takde. Kena outstation gi Vietnam.
 Jenuh bermain emosi kawan aku sorang ni. ISk...

Yang Fatin lak kurus gila.
 LAgi kurus dari sebelum dia ngandung dulu. 
Aku tak dapat tgk Hanin dekat-dekat sebab nurse Pusrawi tu cam jeles je ngan aku. MAybe sebab aku hensem sangat gamaknya, masuk hospital pakai baju keje. 
HHAHAHAHAH~Nak wat camne... 
Saya hanya menjalankan tugas.







Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram