Followers

15 Apr 2012

[Makan Time] Nasi Lemak Ayam Golek dan Petronas Sri Iskandar


Saya bertuah mengenali mereka ini...


Kak Ju dan Kak Nor

Tau ngape...?


Depa ni kalau time kerja, memang kaw-kaw punya kerja. Tapi, bila time makan, lagi kaw-kaw. HukhukhuK!




NASI LEMAK AYAM GOLEK, Batu Gajah.

Aku ngan Kak Nor singgah kedai ni untuk makan malam (tapi masa tu baru je pukul 6 ptg) bersama kak Saba dan Nurin. Kak Nor blanje aku.

Sangat cantik restoran ni. Of course nasik lemak ayam golek nya yang menjadi tarikan. Sepinggan nasik lemak siap ayam golek, RM7.50. Dan ayam pulak, bukan sebarang golek. Ni memang stok tergolek atas pinggan punya. Salah pegang sudu garfu, memang insyaallah ayam tu tergolek ke bawah. Heeeeeeeeeeeeeee....

Sedap betui ayam golek tu. Besar lak tu. Memang lambat sebab meratah ayam je. Puas hati la rege macam tu. Boleh promot kat kawan-kawan kalau agak dah takde idea mana nak makan ramai-ramai. Sebab makan kat Manjung dah macam bosan dah. Kat sini ada disediakan tempat untuk MAKAN BESARRRR punya. Nak santai-santai pun buleh.




Besoknya tu, kitoang nak gi bekfes. Tetiba Kak Ju suggest makan kat Petronas Sri Iskandar. Tak taulah pulak aku, dan never occured ti my mind yang kat dalam stesen minyak tu ada kedai makan. 

Dan, tak pernah terpikir pun nak jumpa makanan yang sangat sedap kat dalam stesen minyak.


Ok... disebabkan pagi tu ialah waktu breakfast, yang mana aku biasanya makan nasik, aku pun order la nasik lemak dan air neskepe. Korang tengok gambor kat atas tu. Ada harga kan? Murah ke mahal? 

Aku rasa cam nak makan kat situ hari-hari!!

Kak Ju ngan Kak Nor lak order ni...



Roti bakar telur

Wah...! memang mengembalikan nostalgia.
 Tak tipu. 
MEMANG SEDAP beb! 


Dah nak balik tu, Kak Nor gtau, laksa kat situ pun sedap. 
Walaupun belum tengahari , aku dah gtau Kak Nor aku nak gi skali lagi balik nanti, nak gi makan laksa. AHAHHAAHAH... 

Sanggup tak lunch hari tu sebab nak makan kat stesen minyak tu lagi. 




Ni dinner nih. 
Pukul 6 petang dinner. EKEKEKE... 
Memula , order laksa sorang satu. 
Lepas tu, Kak Ju tambah lagi. Order roti bakar telur lak. 
Tadi pagi dah makan dah!
Kak Nor lak order roti bakar kaya. 
Aku lak tambah corn in cup. Okelah sikit. 
Kira dessert kan?


But siyesly, memang murah siot. 
Sedap plak makanan kat situ.
Masa aku gi petang tu, orang dah ramai. 
Meja tak cukup!
Pagi tak ramai sangat sebab masa aku gi tu dah pukul 9. 
Lagipun time tu kan waktu keje. 

Dan bukan takat tu je la menu nya.
Nanti kami nak pi lagi.
Nak try rasa waffle dia. 
Pastu nak makan laksa lagi.
Ih..ih...

Gi la try.
Kedai tu ada kat dalam Petronas Sri Iskandar.
Sangat cantik tempatnya. 

Balik tu aku citer kat Inche Kitchi.
Excited. 




Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram