Followers

7 Apr 2012

Habih dah Vampire Diaries Season 3... kekekekekke




Selesai sudah 18 episodes of Vampire Diaries Season 3. Ada lagi 4 episod yang belum di keudarakan lagi.  Kesimpulan, ceritanya lebih menarik dari yg lepas. Memang terbaik. Season kali ni lebih kepada emosi tercalar Elena akibat Stefan yang tetiba berkelakuan dingin terhadap beliau. Elena dan Damon cuba memulihkan Stefan yang terpaksa jadi kutu berahak Klaus, tapi ended up agak tragik. Dalam tempoh menyelamatan Stefan, Damon makin siok kat Elena. Elena pun nampak cam ada siok-siok sikit kat Damon. Malangnya, dalam suma episod, Damon kiss Elena sekali jek. Kesian Damon... Dia lelaki yang buas, tapi tak berapa nak buas bila dok ngan Elena. Maybe because dia tau Elena tetap nak kat Stefan...






Klaus - The Originals (Hybrid)



Klaus ni very determine. 
Sampai ke sudah dia tetap nak create a family yang hybrid macam dia sebab dia je sorang tetiba je hybrid tak pasal-pasal lepas Mak dia create dia jadi vampire. 
Banding adik-badik lain yang turut sama di'vampire'kan oleh Mak mereka, dia sorang saja berbeza. Dan dia jugalah yg paling ganas, penting diri sendiri dan sangat manipulatif. Tapi, hati lembut jugak bila dia dok ngan Caroline (kawan si Elena, yang jadi vampire lepas kena gigit ngan Damon).


Elijah - The Originals
Yang ni vampire yang paling bertamadun. Baik betui. Buat pape pun skema je. Tapi, sangat teliti. Kalau wat pape plan pun, dia salu ada lagi satu discreet plan own his own. 
Kamceng ngan Elena.



Rebekah - The Originals

Adik kesayangan Klaus. 
Ikut je kat mana Klaus pegi. She has her own story jugak. Korang kena tengok sniri. 


Basicly, Season 3 cerita sejarah keturunan vampire terawal. 
Camana leh tetiba ado vampire ni. 
 Season 2 dulu citer pasal sejarah camana Stefan ngan Damon leh jadi vampire.
 YAng Season 3 ni, Catherine dah jarang-jarang muncul dah. 
Tapi Elena tetap menjadi rebutan ramai sebab dia kan dopple ganger.....

Stefan determine sangat nak bunuh Klaus. Sebab Klaus mermperkotak-katikkan beliau untuk satu tujuan tu.. (kena tgk sniri). Then, colateral damage nya ialah, Stefan hilang rasa kasih dan sayangnya kepada Elena. Klaus pakai Power of Complusion. Klaus jugak telah mengeget Tyler dan membuatkan Tyler yg dulunya were-wolf, telah bertukar menjadi hybrid. Tapi, hybrid tak berapa nak power sangat la. 

In the road to finding a way to kill Klaus, macam-macam le diorang tau. Last skali, barulah Stefan dapat tau yang, kalau dia bunuh The Originals, maka semua keturunan vampire yang wujud di zaman milenium ni akan mati sama-sama dengan The Originals tu. 


Kalau baca novel dia, lagi laa... hadoh!! Lagi thrill dari Twilight Saga tau. Huuuuu~


Gi tengok! 


Pas ni nak layan New Girl lak. Ada new season suda.






Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram