Followers

8 Apr 2012

Beza Baby dan Orang Dewasa


Entri lama dari blog terdahulu. Enjoy...



Beza antara baby dan orang dewasa


Baby : Berat kena naik setiap bulan. Baru sihat.
Dewasa : Berat naik setiap bulan tanda penyakit nak datang le tu.


Baby : Minum susu setiap hari untuk tumbesaran.
Dewasa : Minum teh tarik setiap pagi untuk tumbesaran.


Baby : Badan pejal dengan isi dan lemak, biar ada spare tyre. Cute!
Dewasa : Badan pejal dengan lemak, ada spare tyre  - NANGEH!


Baby : Berak dalam seluar buleh dimaafkan. 
Dewasa : Berak dalam seluar? Dok spital le jawabnya... Buasir kot?


Baby : Muntah baby wangi.
Dewasa : Ce le muntah tengok...


Baby : Comel gila bila gelak berdekah-dekah di tempat awam. 
Dewasa : Memang mintak pelempang gelak berdekah-dekah kat tempat awam. Lagi² pompuan. 


Baby : Tidak jadi kesalahan cium mulut baby. Bau dalam mulutnya sedappp sangat.
Dewasa : Tak buleh cium sesuka hati. Kena ada 'lesen P' dulu ek. Anyway, bau mulut si dewasa memang tak sedap~


Baby : Kalau time dia tido memang melegakan. Ia normal dan sangat digalakkan. Lagi lama lagi bagos.
Dewasa : Kalau time dia tido je orang kata menyusahkan dan pemalas. Tido lama? HAHHAA.. memang kena simbah asid air sejuk la jawabnya.


Baby: Diberi vitamin untuk menambah selera makan. 
Dewasa : Diberi vitamin untuk menjaga badan. 


Baby: Dia membebel orang suka. 
Dewasa : Dia membebel, orang menyampah. 

Baby : Walaupun orang tak paham bahasa baby, dia tetap comel dan disukai ramai. 
Dewasa : Kalau orang tak paham apa ko cakap, orang terus blah je.

Baby: Demam bila nak tumbuh gigi.
Dewasa : Demam bila nak luruh gigi.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram