Followers

8 Apr 2012

Berbedak aje umah aku ni!





Caman buleh tinggi ni Wawan? 
AHHAHAHAH
Skang dah buleh mencapai apa saja yang diletakkan di tepi meja. 
Dah berani menjinjit kat kaki. Buasnya saling tak tumpah Oni. 
Cuma, Wawan lebih careful. Oni, reckless!

Hari ni, Oni telah berjaya menghabihkan bedak Pureen sebotol saiz besauuu ko tau. Berterabur bedak atas tikar buluh. Bengang punya pasal, aku marah-marah beliau, sambil golek-golekkan beliau di atas taburan bedak tu. Macam nak buat sotong goreng tepung tu! Memula dia nangeh ketakutan. Lepas tu, tetiba dia ketawa. 

Menyampah toi!


Dah 3 hari berturut-turut aku kena sapu bedak atas lantai. 
Memang le bagus sebab umah aku wangi je. 
Tapi, membazir la kan. Haih! 

So skang aku dah tak sapu bedak tu. 
Aku biar je. 
Kang sapo yang mandi, aku lumurkan je diorang atas bedak yang berterabur tu. Seeloknya, lepas mandi, tetengah basah tu teruk golekkan atas bedak. BAru lambat sikit bedak tu hilang kan? 


suka main tudung itam ni.


Hari ni aku busy di bilik, prepare flyers dan forms untuk booth yang akan diadakan lusa. Printer lak wat hal. Habih tangan aku bergelumang ink. Malas pulak aku nak sental kang. Dah jadi kaler pelangi dah tangan aku. Time dok busy tu la, Oni sesenyap main bedak. Dah kena marah ngan aku, da senyap jap. PAstu aku soh dia mandi. 

Aku perasan tak kedengaran dah suara Wawan. 

Keluar bilik tengok Wawan takde. 









Sape punya kerja lagi kan? 

Kat umah tu ada aku, Oni dgn Wawan je. 




Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram