Followers

17 Mar 2012

What happened today...



Korang tau ari ni apa aktiviti aku?

Haha..gilohs.

Memula aku nak brief pasai kumpulan haku. Selepas dibahagi-bahagikan , aku ditakdirkan berkumpulan dengan 5 jejaka dan seorang lagi wanita. Guess what? Grup kitorang mmg 1 Malaysia hokey.... 3 Indian guys , 1 Chineese young guy, 1 Malay veteran and 2 Hot Malay MAMAs.

Memula, memang cam memalu sket. Tapi, pas few activities, semua cam dah buleh get along. We decided to name our team ROJAK - for the various race and age and also experience we have.

Nama kitorang paling kelakar, war cry kitorang memang kelakar, logo kumpulan lagi la kelakar. But, despite all that, we maintain slamber je la. Just nak have fun.

Anyway, we get more closer after we lose in a few tasks given.

What happen to us on the second day iaitu hari ini?


  1. Morning session , jam 7 ada senaman. Ada juga buat game. Penuhkan air dalam baldi. At first memang cam lembab gila grup kitorang ni. Nak isi air sampai target setengah baldi pun tak lepas. Last skali, disebabkan terlampau lembab, aku bukak kasut aku dan aku cedok air semingpul tu pakai kasut aku. Maka, jadi satu kerja plak kena jemur kasut sukan aku kat tengah balkoni. NAsib baik tak hujan hari ni. Tapi............... kitorang kalah game tu. LAst place plak tu. SIap kena perli lagi because we were lack of teamwork.
  2. 2nd game was acting. Ada la dia bagi tajuk. Maka semua org pakat-pakat bagi idea apa nak buat. But, last sekali idea aku jugak yang paling mudah dan senang nak dilaksanakan. JAdi, kami berjaya melakonka watak-watak dengan baik. Yes, we are all funny people. Orang gelak-gelakkan kitorang tau. But , memang nak bagi orang gelak pun. HAHAHAAA.... Ended up, we won tempat pertama untuk game yang kedua pada hari ni. Yeaahh!!! ROJAK is ohsem.
  3. 3rd task was the hardest I guess. Kena buat persembahan using spesific gestures given. This task was handled by Naga. Dia memilih to do Banghra dance. So, we chose the best song. Tunak Tunak Tun. HEHee.. MAybe some of you pernah dengar. I got my chance to dance lohh!!! So funny hoh? Memula semua cam blur je nam wat apa. Tapi, bila masa perform tu, dengan lagu and sound system yang power, tetiba all of us got carried away a little. HEHEHEH... We managed to entertain others and deliver the task well! We won again!


Itu lah sebahagiannya. But those three were the highlights of the day. Sangat seronok hari ni walaupun penat. I just can hope that none of the videos taken masa kitorang perform tu dipublish kat youtube. HAHAHA... Kalau ada , memang nak kena la! By the way, walaupun kitorang cam underdog sikit, kami tetap disukai ramai. AHHEHAHHEHA..~

Nak tido dah. Roomates suma dah berdengkur.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram