Followers

7 Mar 2012

Sakit-sakit ku terubat juga



Belakang sakit-sakit. Rasa panas je. 
Duduk lama sket lenguh. 
Hari-hari kuar jumpa client tapi 2 hari ni aku dok umah sebab Oni ngan Wawan tak sihat. 
Baby demam memang ibunya tak tido le. LAgi bertambah sakit bahu.

Then I noticed , perut sebelah kiri sakit sikit. 
Bukan perut la, tapi kat area-area peranakkan tu.
 Sesekali berdenyut-denyut. Bulan mengambang nak menjelang suda. Tapi, mengikut pengalaman, kalau sakit-sakit even sikit kat bahagian tepi-tepi perut , pehtu ada plak sakit pinggang maknanya rahim tu ada la tak berapa nak betui tempatnya tu. 

So, hari ni bidan tersohor datang urut le. 
Kok bila dia dah datang, dari awalnya sakit pinggang ngan perut je, tetiba bertambah lak sakit nya. Sakit tangan la, siku la, gegendang telinga laa. 
Biasalah, ngade!! 

Dah ko urut bes.
 Macam nak soh urut 3 jam tanpa henti je rasa. 
Sapa yang penah menggunapakai servis bidan ni sure paham maksud beta. Ngee~


Okla.. Too much work load I guess, badan masuk angin. Makan pun tak berjadual suda. 
TApi, sakit bahu tu dah takde ketika entri ini ditaip. 
Terus ilang. 
TAdi meletup-letup segala urat bila dipicit Ida. Beradeh-adeh la juge. 


Dan seperti kuduga, kedudukan rahim suda senget. 
KAlau diingat kembali, memang ado angkat barang berat sikit sebelum ni. 
Huhuuukk!! 
Tahan napas la dia urut tolak balik ke tempat asal. 
Sakit gak, tapi takde la sampai bunyi tu yee................. 

Hari ni rehat. Hidung sudah selsema akibat kekurangan vitamin T. 
TAhu apakah itu vitamin T? 
Yeeeaaa... itu ialah vitamin TIDO lah! 
Apela..itu pun tatau. Yakdish~


Dah siapkan sup ayam untuk Oni. Nasik pun masak lembik-lembik je kerana tertakluk kepada beberapa faktor, antaranya faktor penjimatan dan faktor selera makan Oni dan Ibunya yang mengada-ngada sejak kebelakangan ni. 

Oh Apak, kalau mu balik minggu ni kan bes.



gelak baliik sampai sakit perut









Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram