Followers

5 Mar 2012

Kisah Oni dan Wawan



Gamatnya rumah walaupun Wawan demam panas sejak malam semalam. 
Demam nak pandai merangkak rupanya. 

Dynamic duo

Diorang kena equally equipped.
 Kalau nak bagi Oni naik beskal, Wawan kena dok dalam walker. 
Kalau aku just bagi Oni je naik beskal, Wawan tak dok dalam kenderaan dia, rmemang Oni akan lenyek Wawan. Takut plak kang tayar beskal tu leyek jari kecik Wawan kang. 
Wawan plak dah pandai jalan pakai walker tu. 
Jadi, bila dia nampak kakak dia terhegeh-hegeh naik beskal keliling umah, Wawan sengeh-sengeh je usya.
 Oni ni lak, nampak cam expert kayuh beskal roda tiga tu, tapi sbenonya tak reti pun. 
Bila time nak pusing beskal, mulalah terkumat-kamit memanggil aku soh tolong. 
Masa si kakak terkial-kial nak alih beskal tu le Wawan mula wat keje dia. Dia langgar kakak dia pulak pakai walker....

Nangeh le kakak tu..................


Kenakalan Wawan memang terserlah. Tengok senyuman dia je dah tau. 


Aksi superman dalam kereta

Nampaknya aku kena tukar car seat dah. 
Walaupun baby car seat yg ada skang ni layak digunapakai oleh bayi sehingga 1 tahun, tapi Wawan nampaknya tidak mengendahkan syarat itu. 



Ibu!! Hepp! Hepp!!!


Yang ni aku memang takleh cakap apa dah la kan. Kalu kat umah dia memang unstoppable. 
Ni pun aku tak pasti camno buleh masuk lagu ni.
 Tetau je nangeh minta tolong. 
Sebelum tolong, aku snap gambo dulu untuk kenang-kenangan. 
Ni lah dia anak dara Ibu yang gojes lagi ohsem tu.... 

Gamaknya dia nengok Wawan  masuk bawah meja slamber je, dia pun nak try la.
Iskk.. kakak...Awak dah penah masuk dah bawah meja camtu masa umur sebaya ngan adik kamu la. Skang dah tak leh dah la.


Ginilah kesahnya kami bertiga... 
Dah lama tak hapdet pasal life kami yang sangat maveles ni. AHHAHAHA... ~


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram