Followers

27 Mar 2012

Kegunaan tambahan troli tesco







Berterima kasihlah kepada troli Tesco yang cukup lebar .
 Muat jugak la baby carrier si Wawan. Kalau tak, camno aku nak bershopping? 


Disadvantage nya , aku takleh shopping banyak-banyak sebab kang terkambus pulak si Wawan dengan bebarang shopping tu. Sian kan? Dari sudut positifnya, membawa anak-anak bershopping seperti ini me'maksa' ibunya berjimat cermat. HAHAHHAAH~

Nasib baik ONi bukan jenis nak menda-menda. Belum pernah capai rekod guling-guling atas lantai sebab nakkan sesuatu. KAlau Ibu dia beli, dia amik. Kalau tak beli, tak pela. Pasrah je.... 

Oni tak minat menan. Dia cuma minat cekelet nagn eskerim je. Tu pun, eskerim tu mestilah connetto. Bebaru ni je introduce paddle pop yg kaler pelangi tu. Suka plak dia. Bagus..bagus.. Jimat duit Ibu. 

Wawan plak, tak payah susah hati. Ada 'candu' ngan bantal busuk, botol susu dah kira ok da. Kalau nak selamat, bagi je pape menda yang boleh dia gentel-gentel. Senyap la... TApi salunya, ramai je tukang acah kat supomaket tu. Aku dah takyah susah-susah nak tenangkan Wawan. 

Tapi, masa bershopping terhad. Sejam je. Kalau lebih, pepaham la ye. Selalunya kalau keadaan memaksa aku gi Tesco tanpa pembantu ni , aku kuar pepagi lagi. Elok-elok Tesco tu baru je bukak... Bila agak-agak ekon dah sejuk dalam Tesco tu, aku masuk la! HAHAHAH.. Gila awal tak? Orang pun takde. AKu leh paking depan-depan pintu masuk - sapa pun tak marah. 


Gitulah secebis kisah kami bertiga bila Apak takde. We have to get used to it. Because there's no way Apak akan berada selalu-selalu di rumah. Pas ni lagi lama Apak pegi........................
 6 bulan skali baru balik kot? 


Go Go Makbed!






Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram