Followers

13 Mar 2012

Bila Jusco Nak Bukak Kat Manjung...



Terpandang status FB Janah Edward tadi pasal tapak besar yang di berhampiran Shell kat jajahan Manjung tu. Kalau lalu jalan ke Ipoh dari Lumut, nampak le tapak tu. 
Kemain besonyeeee... 


Tu la dia tapak shopping complex baru - JUSCO.


Tahun 2010 aku memula menetap kat Lumut ni cuma ada Giant je. 
Pape pun Giant je la. 
NAk gi Billion semak sikit sebab parking susah dapat. 

Masa tu boring yg amat ko tau! 
Al-maklumlah, doniaku dulu dok tetengah shopping complex. 
One Utama tu memang dah jadi rumah kedua apa kan? 
Tempat dating situ..Tempat keje situ... Dari One Utama tu kecik sampai dah tetiba jadi beso dan kendiannya makin besorrr... Memang lama la. 

Aku simpan kad Tesco and Jcard sebab aku memang pengunjung tetap pasaraya tu. 

Tetiap tahun renew Jcard, hujung tahun redeem points. Paling best, bila ada Jcard Day. 
Fuhyoo!! Macam raye .. 
Selalu time Jcard aku pulunn beli cadar la. Murah plak. 

Bila dah pindah Manjung, since TESCO and Jusco takde, aku pun ta amik port pasal kad dah. 
Ntah mana campak kad TESCO ngan JCard tu. 

Tetiba....

Tahun 2011, time ngandung Wawan tu, TESCO bukak. HAHAHAHA...
Menggelabah ko cari kad TESCO tak jumpa. 
Orang ramai berduyun-duyun wat kad tapi aku wat derk jee... Sebab nak cari dulu kad aku. Ntah mana campaknye.

LAst skali, serender gak. Kena gi buat balik...~ 

Masa nak buat tu,customer service  Tesco tu tanya mana pegi kad aku. 
Masa tu dia nak hapdet alamat baru dan detail lain.. 

Aku pun jawab..

"Dulu dok KL memang asyik berTESCO je. Pehtu dah datang Manjung, Tesco takde. Akak pun simpan la kad tu. Dah akak lupa lak mana akak letak. Heeee...Tak sangka la satu hari akan terbina jugak Tesco ni.."

Adik Tesco tu sengeh beso... HAHAHAHA.. 
Malu giloh. Seb bek aku peknen. Buleh le wat muka kesian minta potong barisan!


Skang Jusco plak nak bukak. 

Nampaknya aku kena menggunakan alasan yang sama gak le bila nak wat Jcard semula. 

Tapi memang siyes tak sangka Jusco nak sampai kat Manjung. HAHAHAHA..


CEPAT CARI JCARD SITI NURHALIZA SAYEEEEEE~ !






Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram