Followers

24 Feb 2012

[MOVIE REVIEW] GHOST RIDER 2




Bersempena dengan kepulangan Inche Kitchi yang berkuatkuasa yesterday, aku gi tengok movie. 


Citer ni:




  1. Jalan citer cam mengecewakan sikit sebab bagi aku citer terlalu power teknik CGI nye. Maybe diorang terlampau fokuskan kat situ sampai terlupa yang jaket Encik Ghost Rider tu takde spike. 
  2. Inche Kitchi kate, jaket kulit tu takde spike sebab Encik Ghost Rider dah lama tak makan 'roh' orang jahat. So, spike tak keluar. Maybe la.. Sebab Johny Blaze memencilkan diri jauh dari orang dan cuba belajar mengawal kuasa api beliau tapi kemudiannya si rider berkulit itam tu jumpa dia. Ape ntah nama dia. Malas lak nak google. 
  3. Kesimpulannya, aku tak suka jaket Ghost Rider tu. Tak rugged lansung. Lawa lagi baju kilat-kilat M. Daud Kilau. Tapi, of course le Encik Ghost Rider akan berkata "ADA AKU KESAH KERRRR?" kat aku sebaik saja beliau membaca entri aku ni. 
  4. Muncul watak setan baru yang berkeupayaan mereputkan semua bahan yang disentuhnya. TApi, satu je menda dia takleh reputkan iaitu PLASTIK. So, citer ni ada hidden message la bagi aku iaitu .... SILA JANGAN GUNA PLASTIK KERANA PLASTIK TIDAK BOLEH REPUT. Even setan yang ada kuasa mereputkan manusia yang dia sentuh pun takleh reputkan plastik. Safe the planet pliss!
  5. Awek baru dalam citer ni sangat gojes.
  6. Sense of humor pun makin maju. Takdelah bosan sangat tengok Nicholas Cage tu walaupun pada awalnya aku tertanya-tanya gak kemana hala citer ni nak gi. 
  7. Kuasa api ghost rider tidak tertakluk kepada motor dia je. Kalau dia naik kenderaan lain pun, even C70 cup tu, ia tetap akan menghasilkan api. 

Tu je kot review yang aku buleh share. 

Kesimpulannya, aku bagi 2 setengah bintang je lah citer ni. 
Tengok donlod pun buleh. Tayah spend duit tengok 3D. Anyway, Encik Ghost Rider ada cakap, dia boleh tau sekecil-kecil menda jahat yang manusia buat - even donlod movie secara haram. 
So, kalau korang kantoi ngan dia, abeh la. Make sure dia tak jumpe korang~


Tengok next review lak. 





Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram