Followers

27 Jan 2012

Tak boleh close case. Berat badan berlebihan





HAri ni ada Friday Meeting.

Cam biasa la, berkumpul sesama agen. 

Memola nyanyi lagu kebangsaan Prudential.
PAstu karoke lagu Faizal TAhir. 

Pastu tengok kemajuan dan post-mortem untuk aktiviti sepanjang minggu. 

PAstu, ada sharing-maring. 

Besh..



Dah habih meeting, makan!

Sukanya meeting. Sebab tetiap kali meeting, buleh makan. 


Dah habih makan, kerani bagi surat. 

"Nah, KAk Liza. Ada surat. Ada cek. Nah , sign sini..." kata Fizan, si kerani. 

"Aik, cek hape? Sapa lak baik ati kasi cek kat aku? Aku takde wat claim pun.." dalam hatiku berkata-kata. 


Rupanya..............


Ia merupakan cek yang atas nama client. Diberikan semula kepadanya kerana permohonan beliau nak buat insurans ke atas anak dalam kandungannya ditolak. 







Jadi, dapatlah dirumuskan kat sini bahawasanya:

Bukan mudah nak membeli insurans. 
Bukan semua layak untuk diinsuranskan. 



Untuk client ni, dia kena beli lepas bersalin. 
KAlau nak beli untuk diri dia, kena diet dulu kasi berat jadi ideal. 

Untuk baby lak, kena tunggu baby tu 2 minggu usianya, baru leh beli.

Didoakan semuanya sihat-sihat semuanya. 


Dapat letter ni tadi,terus lapar. Stress. Ajak asben tengok movie kang. Hukhukhuk~








Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram