Followers

20 Jan 2012

Asyik konflik aje aku dengan dia ni tau.

Ada bebaru ni je aku post satu entry tak sampai 10 baris.

Entry penuh ke'ramah'an le tu. Bace pun korang buleh bayangkan intonasi aku caner.

Al-kisahnya, dari bulan lepas lagi aku gtau kat Cik Puan pengasuh , nak tinggal Oni ngan Wawan. Means, menda tu urgent la kan. Anything comes up later that, pepandai le ejas sebab aku gtau. Banyak kali dah aku remind ni.

Dia plak, cakap OK OK.. Ade..Ade.. So, aku pun ok je lah.

Actually, pada tarikh tu aku ada kursus and malamnya ada dinner. Aku ajak Inche Kitchi sekali join itu dinner. Budak tecik takleh bawak.


2 hari sebelum tarikh kejadian, tetiba je dia meset cakap kapal dia ada wat dinner ploks!! AKu tatau le dinner apa, maybe dinner CNY kot. Tapi, kena bawak wife.

Ko bayangkan la camana tak melalut aku ri tu? Mana nak cari bekap dah sebab pada tarikh dinner tu, suma orang pakat dok sibuk balik kampung cuti raya cina kot. Hadui laaaaaaaaaaaaa....

Aku dah agak dah nak jadi cenggini. Salu tau dia wat camni kat aku. Dia ni la pemotong stim terbesar yang penah aku kenal setakat la ni. Jangan kate aku tak plan awal. Aku plan awal camne pun, ginilah jadinya.

Aku taknak la merayu-rayu sangat kan, taknak citer la secara detail apa aku nak kena buat malam tu tapi udah tak paham-paham, maka aku kenalah explain kat dia, dinner ni pasal keje. Sebab tu la aku alert awal. KAlau tak urgent, aku takde alert awal-awal dah pun. So, kena la ada sense of urgency sikit.

Lepas rayu-rayu, citer segala menda , barulah dia beralah. Well, nak citer pasal dinner navy ni, sumpah aku cakap selama aku kahwin ni aku penah gi 2 kali je kot dinner rasmi. AKu tak pasti la Inche Kitchi memang tak dijemput gi dinner ke, atau memang tak ada dinner dianjurkan ke atau pun dia gi dinner tak mau ajak aku sebab aku tak cun dan seksi. 

Tapi sumpah , aku tak kisah pun kalau takpi. Tipu la sebab aku suka makan. Sebab laki aku kate, dia tak plan nak jadi PAnglima pun. So, takyah gedix ok. Sob Sob SOb.... Tak dapat dok semeja ngan Dato' Ct Nurhaliza. Memang tader harapan lansung ok. 

Maka, pengasuh pun kansel la tentatif last minit beliau nak gi dinner tu......

Ok, aku ke yang bersalah menyebabkan dia tak leh pegi dinner? 

Aku ngaku la aku kesian sebab dia takleh gi dinner tu. Entah-entah wajib bawak wife. TApi aku still rasa menda tu buleh diexcuse lagi. YAng aku nye ni aku tatau le apa excuse nak bagi da. Tak patut kot ada excuse sebab Bos dah gitau SEBULAN awal.

Anyway, akak kesayangan aku tu dah beralah. Katenya... aku ni bukan orang lain da. Dia anggap aku macam adik dia da. Terus sentap aku masa baca meset tu. Huuu.. Ok..pasni aku tak panggil dia pengasuh dah. Aku panggil dia KAKAK KESAYANGAN ok.

KAlau nak ikut angin kus-kus, kadang tu mengah gak la aku melayan KAk As ni. Tapi, mengenangkan dia jaga Oni baik walaupun dia bukan sesenang mana, tak buleh bagi kemewahan selalu, tapi Oni ngan Wawan terjaga juge. Tak cedera ..Tu yg penting. Oh, cuma skang ni je dia tak sempat potong kuku bebudak ni. MAybe sebab rumah dia skang dah macam kelab disney malaysia. Anak aku saje 2 orang, anak dia pun 2 orang. Semua tu kalau bergabung, boleh tunggang tebalik isi rumah.

Kak, nanti balik saya tapau le makanan lebih kat hotel tu ye. Takpun, saya blanje pizza di lain hari. Heehehhe.. Maceh.



Dinner tu besok malam.



Wawan yang tembam lagi sihat




Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram