Followers

4 Nov 2011

Salam Aidil Adha


Alang ensem datang Lumut semula. Tak dapat beliau balik raya di Kuantan sebab tiket bas habih. Maka, dia nak beraya ngan aku.

Aku lak, nak balik Penang esok. Di pagi raye, kami sekeluarga balik ke Pokok Sena beraya ngan Umie dan Ayah. Raya dengan mertua la plak. LAgipun, cuti raya kejap je. TAkleh gi jejauh.

Mak kata, Mak Ngah and the rest of her family nak beraya kat Kuantan. Uu.. sungguh menjeleskan. Kazen-kazen ku yang ramai tu nak berkumpul semua sekali. Jeless..jelesss...

Dalam kejelesan kepada kazen-kazen, aku rindu plak nak beraya dengan suasana kampung. Umie ngan Ayah tobat rindu gila kat cucu-cucu ni. Umie awal-awal dah cakap nak masak lodeh untuk haku. Dan haku lak, sebagai menantu paling bertauliah ni hanya cakap "okeh mak. Kompem saya balik hari raya.."

HAHA..kot la nak balik awai tolong masak ke kan? Penyegan~


Selamat Hari Raya Aidil Adha buat semua. Musim hujan skang ni. Tolong drive dengan berhati-hati ya.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram