Followers

24 Nov 2011

BREAKING DAWN PART 1 ..ohsem!

Musti lama kome nunggu info terkini dari aku kan?


HAHAHA..

SETELAH SEKIAN LAMA MENANTI, AKHIRNYA DAPAT JUGAK TENGOK SAMBUNGAN KISAH TWILIGHT SAGA NI.

Gila awesome citer nih!






Miss Bella Swan finally get married. Sonok!! Sonok!! BAju penantin comel. BElla tetap taknak pakai heels and ended up walking the alter pakai kasut sekolah yang dikapur kaler putih. Siyes , tak bohong.

Kite terus ke butir-butir yang korang nak sangat tau..

  1. JAcob merajuk sebaik saja dapat kad jemputan kawin Bella dan Edward. PEhtu tatau mana dia pi. 
  2. Jacob balik pada wedding dance Bella dan Edward dengan muka yang berjambang, cket je. HEnsem siot!
  3. Pehtu, JAcob merajuk balik dengan Bella sebab Bella kate dia tak bertukar menjadi vampire pada malam itu. Dia marah Bella , kate BElla gila ..Op kos le ada sebab tapi korang kena tengok sniri la yang ni..) Pastu JAcob merajuk dengan bertukar semula menjadi dugong wolf kaler cekelet.
  4. Scene Bella dengan Edward honeymoon kat Isle Esme... Hmm, memang sungguh menghampakan. Sebab ramai yg bajet nak tengok katil patah, tapi sudahnya kena cut. Yang tinggal scene selepas katil tu dah patah ajer. Siyes sedih (tapi tak sedar betapa pathetic nya kita ni kan.. nak tengok scene reromen di wayang..!)
  5. Walaupun takde scene tu, kita still boleh tau betapa hepinya Bella dan Edward together and how naughty Bella was when she tried to seduce her husband to make him 'sleep' with her again. Scene ni kelakar dan sangat sweet. 
  6. Segala keseronokan hilang tetiba bila Bella tetiba rasa ada menda bergerak dalam perut. Masa ni korang buleh tengok camana muka vampire bila terkejut beruk. Lansung tak cool. 
  7. Jacob yang selalunya pemarah tu kali ni menjadi seorang yang sangat-sangat penyabar menjaga Bella.
  8. Scene faveret Makbed ialah ketika JAcob tau Bella pregnant pastu dia bertukar jadi wolf dan buat 'staff meeting' kat sungai dengan wolf pack members lain. So, masa tu kita buleh tau camana they pack communicate with each other. And we also know after that , that Jacob is not an ordinary wolf. Hee..
  9. Bella menjadi sangat kurus dan huduh ketika pregnant. 
  10. Scene Bella bersalin tu sangatlah tak menyeronokkan. It's supposed to be intense, scary , bloody, lots of screamings, emotions ..but hampeh je yang tinggal. TAkde scene perut Bella kena potong untuk keluarkan baby and scene Bella kena suntik venom. Tetau je, Bella dah mati. So, sapa yang baca buku akan rasa sungguh geram. But, kalau nak jugak tengok dlm movie , silalah cari yg uncut version. Mekasih. 
  11. Jacob sepatutnya masuk balik nak bunuh baby vampire tu, tapi dia tak jadi bunuh. Kenapa? You've got to watch that scene. Beautiful!
  12. Apa jadi ngan Bella?





Anyway, for those who read the book, sorry to say, this movie does not meet the expectations. Not  close enough. So, before going for the movie, please expect less! Dan, jangan keluar wayang cepat sangat. Tunggu lama sikit lepas habih tu sebab ada satu scene tambahan.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram