Followers

1 Oct 2011

Pre-wed pictures? Perlu ke?

Maafkan aku kalau aku ini jahil. Or maybe I have an ancient mind...

Can somebody explain what is pre-wedding pictures?

Adakah ia perlu?

Perlu atau tidak bukan soalnya. Kalau ada bajet lebih, apa nak dipikirkan sangat. Yang takde bajet, musti lah tak ade pre-wed picture kan?

But... istilah pre-wed dalam bahasa Melayu dipanggil apa ye?

Pra-perkahwinan?

Means... gambar pra-perkahwinan? Cenggitu?



Yang menerjah kepala aku skang ni ialah......................
Masyarakat umumnya tak berapa berkenan dengan konsep nikah gantung, tapi konsep pre-wed buleh plak ek?

Ala..tak kisah le.. Ia cuma bergambar. 
But, bergambar bersama, berkepit-kepitan sebelum berkahwin kan ke tak elok? 
HARAM. 
Tu tak campur dengan si perempuan berguling-garak, posing begitu dan begini dan pakaiannya tak tahu lah camana. Harap-harap indah dan sedap mata nak pandang. 
Kalau gambar pre-wed yang solo-solo tu buleh lah diterima pakai kan... 

Aku rasa selayaknya yang buat pre-wedding pictures ni adalah orang yang dah menikah, tapi kendurinya lewat sikit. Dengan erti kata lain - nikah gantung la tu. 

Nikah je lah senang. Nak wat ape pun buleeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhhhh~~~ Even nak tangkap gambo cium pipi boh kat kad kahwin dan sebarkan serata dunia pun, takde sapa buleh bantah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram