Followers

30 Oct 2011

Entri bergambar minggu ini... Wawan dan Oni jumpa Atok!






Mereka datang menerjah rumah Makbed lagi. Yahahaha....!


Beshnyeee mak mai. MAk bawak kari udang satu tapawe saiz L tau. Wahaha.. makan lah kau sampai termonyeh-monyeh. 

 
Hepi Mak dapat jumpa cucu sulung beliau yang da bomb-tebabow neh. Bising satu umah hanya kerana budak sorang ni je. 

Seperti yang dijangkakan..... semua orang sudah terjangkit penyakit .."ni kakanyerrrr..." penangan Oni. 

"Ni atoknyerrrrrrrrrrr.."kata Atok.
"Ni Alangnyerrr..." kata si Alang plak.
"Ni Kiminyerrrr..." kata si Kimi. 

Huh!~


Biasala, kalau Mak datang, umah akan penuh dengan makanan. 
Bersusun menu rancangan untuk satu hari tu saja! 
MEe hailam, kuih seri muka, spageti carbonara..bla bla... Tu tak masuk ngan minum air teh tarik yang dibancuh Abah dan Air Bandungdang (nama asal nya Bandung je , campur soda. tapi Abah boh nama glamer jadi BangdungDang. Ikut sedap mulut semua orang nak sebut. Abah, memang suka bagi nama sesuatu objek tu dengan nama yg tak masuk akal, tapi kelakar bila nyebutnye.)



Mari membeli wawan... HAHAH


Ini budak kicik plak kena duduk dalam troli aje.
BUleh sakit ketiak kalau nak dukung sepanjang jalan-jalan shopping kat tesco Manjung. 
Nak taruk atas baby seat atas troli Tesco tu, aku rasa cam bahaya lak. 
Tau ngape?
Seat belt nya macam tak ikhlas je nak soh pasang. Ada yang putus cam kena gerit tikus. 
Bek aku boh car seat Wawan je dalam troli tu. Naseb baik la muat. 

Tetiba aje minggu ni Apak kata nak balik. Rindu la tu kan? 
Mana buleh tinggal kami-kami yang comel lagi ceria ni lama-lama. 
Sunyi! 

Ni lah karenah nya bila Apak ada. Wawan la yang paling manja.
Jelas berbeza Wawan masa ada Apak dengan tiada Apak di rumah. 
Nak duduk dekat-dekat Apak aje. Oni plak, musti nak kena tido sebelah Wawan. 
Maka, aku lah yang tercampak jauh dari Apak. 

Kalau Apak takde, semua berdikari. 
Oni tido dalam buai. 

Wawan plak tido dalam cot.

Ibu ditinggalkan seorang, konker tilam dan bantal. ~sedey~

Sengihan penyeri dunia semua
 
Ni gambo terkini Wawan.
Sapa yang rajin usha dekat-dekat tu, nampak tak bulu mata Wawan sudah setanding Oni? 
Cuma kening aje yang tak leh celen si kakak lagi. Kesimpulan, aku mendapati Wawan memang saling tak tumpah wajahnya dengan Oni. 

Baby ni tak gosok gigi, bau hancing pun comel dan buat orang geram-geram kan?




Oni yang terkini. Baru bangun tido. Saja aku sepiakan gambo ini sebab nak cover air liur basi yang wujud. HAHAHAAa... 

Nampaknya rambut depan tu kena trim plak sebab dah nak masuk mata. Hadehhh~ Sapa terer kerat rambut budak?



KEtika entri ini ditulis, rumah sudah kembali lengang.

Apak sudah pulang bersama Kimi ke KL.

Abah, Mak, Linda dan adik pun sudah pulang ke Kuantan pagi tadi.

Alang plak baru je naik bas ke Alor Setar jam 5 tadi. 


-bosan-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram