Followers

22 Oct 2011

Beranak semudah ABC. Siyes hampeh~ PAtut le ramai orang buang bayi jek. Tengok gambo ni la kot.





Owwhh..terpaksa aku mencemari blog Makbed's Journal yang terkenal dengan kesuciannya ini dengan gambo semacam ni. 

Allahurabbi!~

Terkesan kat hati aku tau.

Tak kisah le ini cuma lakonan semata-mata, saje nak test power ke, tapi apsal la pi buat kerja lagu ni? Personally, aku rasa dipersendakan. 
Sapa yang rasa dipersendakan? 
Aku la.. 
Sebagai wanita, sebagai ibu..aku rasa bukan aku je sentaps.
Melahirkan baby bukan semudah ABC tahu!
This is offensive.

Ingat kengkawan, adik-adik sume...
Jangan la kita jadi camni ek.
Tahukah bahawa kelahiran seorang manusia, bermula dari terjadinya janin dari benih ibu dan ayah tu sesuatu yang SANGAT SUCI dan dinyatakan jelas di dalam Al-Quran satu persatu. 
AKu tak sure la dalam Bible ada ke tak hal kejadian manusia disebut, tapi kerja-kerja lagu ni dah rupa macam orang tak de nilai respek dalam hidop.

Life is about RESPECT. 
Giving birth is a process beyond imagination and expectation. 

Sangat sedey.... 

Korang sedey tak?

And I bet, orang yang buat menda ni pun tak tau beranak tu camana rupa. Huuuu~ 

Care to comment?

Aku jumpa gambo ni kat fesbuk. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram