Followers

10 Sep 2011

....(tajuk letak minggu depan jelah!)

Sekali lagi pompuan ni wat hal ngan aku la! 

Kalau tak kerana aku ni percaya kat dia, dan respek dia sebab dia lebih tua dan lebih berpengalaman dari aku, awal-awal lagi aku dah jerkah! 

Selama ni aku tak berkira ngan ko pun. Aku tau ko tak berkira ngan aku. 
Tapi, aku tak kira! 
Aku nak marah jugak. 
Kalau sampai melibatkan hal kerja aku dan kini bakal mencalarkan integriti aku, memang aku takleh tolerate. KALAU TAK BOLEH, CAKAP JELAH TAK BOLEH. SUSAH SANGAT KEEEE????

Aku mesej ko hari Rabu, tanya ko boleh ke jaga bebudak ni on Monday since ko sniri yang cakap LAKI KO KEJE ON 12hb. Tapi, semalam, tetengah malam ko mesej aku cakap ko only balik Isnin minggu depan sebab minggu ni ko nak pegi Penang. Makcik ko sakit.

Aku peduli ke makcik ko sakit? 

TAK BOLEH KE CAKAP AWAL SIKIT! 
TAK BOLEH KE?? 


Ye la.. aku tau la aku ni sapa kan.
Laki aku pegawai kan. 
Aku dok blok C, ko dok blok A. 
So means, laki kita berbeza. 
Tapi..... ada ke aku penah layan ko macam kuli batak aku?! 
Ade? Ade? Ade? 

Dah, aku memang berangin skang.
Semalam lagi la.
Boleh terbakar baju aku marahkan kau. Menangis aku dalam bilik.
Bila nampak Oni, lagi kuat aku nangeh. Aku takde masalah nak cari pengasuh baru, tapi yang bakal bermasalah ialah Oni. Oni tak mo kat orang lain. Sampai hati ko wat camni kat aku. 

Aku ingat apa ko buat!


Eventho aku memang nak berenti, aku tak plan nak brenti this soon.
Tapi aku rasa tender 24 hours notice je yang terbaik buat masa la ni. 
KAlau ada pengasuh yang secocok, insyaallah aku sambung. 

Tapi, andainya aku brenti, aku nak ko ingat, KO lah puncanya! 


Semoga ko senang dapat kerja lepas ni.
Kalau ko nak lagi berkecimpung dalam dunia jaga baby ni, aku doakan semoga ko tak dapat la baby yang kuat melalak sampai pekak telinga ko. 


Nak jaga anak orang, tapi nak baby yang baik-baik je. Sudahla... libas ngan rumput-rampai kang!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram