Followers

8 Sep 2011

Saya bukan Pondan tapi Saya Istimewa


Waa..skang dah takde rasa malu dah kan? Buleh je ngaku GAY kat public. Boh dalam surat khabar.
Buleh je tayang muka gepren yang tak macam gepren (ada kumis lak gepren ko tu) pada semua orang. 
Dah kematu hati ke? 

Ginilah dunia akhir zaman bila manusia sudah hilang rasa malunya. 
Mementanglah skang dah ada ramai individu yang BERANI memperjuangkan hak-hak (konon) orang keturunan Nabi Luth ni. 
Seronok gamaknya kerana keturunan gini tersebut di dalam Al-Quran. 
Mereka patut rasa 'bangga' sebab orang cam mereka ni sudah terabadi kisahnya dalam kitab junjungan. 


Siapalah aku dan kita mahu mencela orang lain. 
Kita ni pun walaupun tak bermasalah seperti mereka, kita juga bukannya hamba Allah yang perfect. 
Ada juga khilaf di sana dan sini. 
Cuma, aku berdoa bagi mereka yang begini, semoga sempat bertaubat sebelum terlewat. Azab Allah sangat berat. Janganlah menidakkan. Tak payah la nak berfikiran positif dalam hak-hal macam ni.  
Apa yang sudah diharamkan, akan remain HARAM sehingga Kiamat.


Kenapa jadi macam ni ek? 
Kenapa semakin banyak pondan, maknyah, gay dan seumpamanya?
Perluke diperjuangkan nasib mereka yang degil tidak mahu berubah? Takkan nak layankan je? 
Dan takkan pulak kita nak tengok kendian hanya mempersendakan mereka? 

NAK TOLONG DIORANG?
Pokok pangkalnya adakah mereka ini mahu dibantu?


Honestly, aku ada banyak kawan yang katanya 'terperangkap' dalam tubuh yang salah.
Badan lelaki, tapi naluri perempuan.
Kalau yang lahir Khunsa tu memang sudah tertulis nasibnya begitu, tak mengapalah.
Ini yang lahir normal, tetapi nak lak jadi perempuan. 
Caner ni......?
Camana kalian berdepan dengan mak ayah korang? 
Camana korang nak speak for yourself especially bab-bab agama ni? 
Yes, aku tau jadi pondan is not a crime. 
Pondan bukannya jahat. 
Tak semua ponda menjaja maruah... tapi, kena musti jadi pondan? 
Kenapa memilih untuk hidup penuh ranjau dicela orang, dipandang serong, didiskriminasi dan ditindas sebilangan besar orang? 

Kenapa memilih jalan hidup yang susah demi satu nikmat yang terang-terang ditegah? 


Bila terjadi satu keadaan di mana aku perlu berada dalam kelompok mereka, atau mereka berada di dalam kelompok aku, aku cuba memahami keadaanya. Of course, kita kenalah jaga hati kawan-kawan. 
Takleh cakap sebarangan. 
Sebagai manusia, kita kena hormati orang lain. 
Aku kesian...
Korang tak kesian ke tengok golongan ni ditindas, digelak, dimaki, dihina.... 
Tapi, bila ada yang mengagungkan golongan ni pun, kita rasa angin gak kan? 
Tapi, kita kesian pun tak guna. BUKAN KITA YANG JADI PUNCA DIA KENA MAKI, DIA SNIRI  YANG CARI PASAL. 



macam-macam dunia skang...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram