Followers

8 Sep 2011

Najwan Demam!

Semalam bawak Wawan pi cucuk 2 bulan. Balik tu dia tido jek. TAk hantar kat Wana pun sebab dah dia tido jek. Apak kate buleh jaga. And guess what - Apak dah buleh basuh beyak Wawan.... ~

You are the greatest Apak in the world!


PAgi ni, Wawan kemeragaman gitu. Takdela nangeh-nangeh cuma dia ngigau je. Badan dia panas. Demam! I knew that baby akan demam after cucuk as it builds antibody, but demam is not something we can take it lightly. Aku dah bagi ubat demam da. Skang, Wawan da tido balik.

 Zahirah, anak Wana pun demam. So, aku tak dapat hantar Wawan kesayangan kat beliau. Apak willingly to babysit. However, Wawan kan demam and he would need extra care. Aku tak leh amik cuti hari ni because esok aku dah apply for AL. Nak pi spital buat blood test. Aku pun demam sekejap-sekejap. Ari ni demam, esok ok. Dada ni sesak sangat. NAk kata makan pulut banyak sangat, memang tak. Raya 1st je makan ketupat lemang tak sampai sepinggan pun jika dicampur kesemuanya yg dimakan di setiap rumah yg aku gi. Takde apa nak makan sebab suma rumah hidang pulut je. Kalau tak ketupat lemang, diorang taruk laksa. Lagi laa.....

Hadeh!

Jadi, aku kuatkan semangat kang nak gi keje. Harap anak Ibu ok-ok je. Apak jaga kamu ye... Tengahri nanti Ibu balik.

Apak, takyah la mandikan Wawan kang. Just lap je badannya dengan kain lembab.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram