Followers

21 Sep 2011

30 Perubahan Nyata Bila Dah Ada Baby

  1. Tak dapat cium bunga ros, tak de orang bunga bunga ros pun dah tak emo dah sebab bau baby lebih shedap.
  2. Once upon a time, you are fearless. Now, you are afraid. 
  3. Segala pengorbanan dan jerih-payah yg kita buat untuk mendapatkan anak dah tak rasa macam pengorbanan dah bila nampak baby tu.
  4. You respect your body .... finally. MAsa tak kawin dulu, dah kurus pun sibuk perasan gemuk.
  5. Kita akan mula respek mak ayah kita dan lebih sayangkan diorang. 
  6. You find that your baby's pain is much worse that yours.
  7. You believe once again in the things that you believed in as a child. 
  8. You lose touch with the people in your life whom you should have banished years ago. Heee...
  9. Hati lebih mudah tersentuh. Cepat sentap.
  10. Everyday is a suprise.
  11. Dah jadi morning person. Baru tau matahari naik belah mana... hahaha.
  12. Lebih menghargai setiap fungsi badan. Ada sorang kawan aku penah cakap "taknak la makan. kang lepas makan musti nak berak." Hehehe.. Wait until you have kid. Merasa la camana perasaan lepas makan tak berak-berak sampai seminggu. SEMBELIT!
  13. Bila tengok diri kat cermin, terasa perubahan diri selepas melahirkan. Tapi bila tengok baby sniri, terus terasa diri ini cantik sangat.
  14. Wujud kasih yang tak bertepi. 
  15. Dah tak kisah dah tido jam 8 malam di hari Jumaat.
  16. Mula sedar yang kegembiraan dalam hidup bukan datang dari harta-benda.
  17. Lebih rela simpan duit beli susu pampes anak walaupun hari-hari teringin nak beli kasut kerja baru. Sedey....
  18. Tidak mengenali lagi erti 'kedamaian'. Arrgghh!!! "Silence? Apa tu....?"
  19. Bila tengok baby sniri yang sangat cute tu, you finally realize that few kilos you gained are worth having. 
  20. You soon discover your inner strength that you never thought you had. 
  21. Baru tau cekelet bukan sekadar jajan sedap dan berkhasiat, tapi ia juga mempunya kuasa ajaib.
  22. NAk bangun tido awal? Takyah set alarm henpon atau jam loceng dah. Baby anda akan jadi jam anda sekarang.
  23. Dapat cuddle and smooch dari pasangan pun dah kira besar rahmat dah. 
  24. You learn that taking a shower is a LUXURY. Sungguh!
  25. No matter what you've accomplished in life, you look at your child and think, "I've done a GREAT job!"
  26. Nothing is just yours any longer. Semuanya kena SHARE. Huh!
  27. The support you get from other people surprises you, because the people giving it are not always the ones you'd expect.
  28. Kita sebagai ibu akan lebih menjaga kesihatan diri demi anak-anak. Kalu sakit, sapa nak jaga diorang plak?
  29. Dah tak tengok berita sebab takut dan sedih. Siyes, tengok berita memang menakutkan skang. 
  30. Tetiba anda pandai bahasa baru - BAHASA BABY.


Ada pape nak tambah?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram